Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 05 24

Orai.lt: vasarišką šilumą keis gaivesni orai

Penktadienį per Lietuvą keliaujantis šaltasis atmosferos frontas į šalį atneš vėsesnius orus. Temperatūra įdienojus jau nekils taip aukštai kaip vakar. Šilčiausia išliks rytiniuose bei pietiniuose rajonuose, temperatūra šoktelės iki 21-24 laipsnių, tuo metu Žemaitijoje bus apie 20, o prie jūros vėsiausia iki 15-17 laipsnių šilumos. Lietaus ir vėl sulauks ne visi, drėgmės pritvinkę debesys daugiausia formuosis rytinėje šalies pusėje. Vietomis griaudės perkūnija.
Nemunas
Nemunas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Šeštadienio naktį per šalį praslinks tik keli lietaus debesys. Temperatūra paryčiais žemės iki 8-13 laipsnių. Vakarų pietvakarių vėjas bus vidutinio stiprumo, o dieną šiek tiek stiprės, kai kur gūsiai sieks 15 m/s. Lietaus visai menkai klius ir dienos metu. Didžiojoje šalies dalyje aukščiausia temperatūra sieks 20-22 laipsnius, vakaruose bus tarp 15 ir 18 laipsnių.

Sekmadienio naktį trumpam sustiprės aukštesnio slėgio laukas, žymesnio lietaus nenumatoma. Debesys prasisklaidys labiau, o temperatūra kris iki 6-11 laipsnių. Dieną Lietuvą pasieks ciklono debesys, daugelyje rajonų protarpiais ne itin gausiai palis. Stiprokas vėjas pūs iš vakarų, pietvakarių, gūsiai vietomis sieks 15-18 m/s. Aukšta temperatūra nelepins, sieks vos 13-18 laipsnių.

Pirmadienį daugiausiai debesų sukiosis ties vakariniais bei šiauriniais rajonais, vietomis trumpai palis. Vakarų, pietvakarių vėjas išliks gana aktyvus, tačiau pavojingų gūsių jau neprognozuojama. Naktį termometrai rodys 7-12 laipsnių šilumą, o dieną jau bus gerokai šilčiau nei sekmadienį - 18-23 laipsniai.

Antradienio dieną šalį apgaubę ciklono debesys turėtų atnešti gausesnio lietaus. Temperatūra vėl bus šiek tiek žemesnė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius