TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 08 25

Orai.lt: paskutinis vasaros savaitgalis – vasariškai šiltas, bet ir su perkūnijomis

Penktadienį per mūsų šalį slinks šiltasis atmosferos frontas. Dangumi plauks palyginti tankūs debesys, saulė rodysis tik retkarčiais. Vietomis palis, bet daugiausia trumpai ir negausiai. Vakarop pietvakarinėje šalies dalyje debesys turėtų sklaidytis, vis dažniau pasirodys saulė.
Žaliųjų ežerų pakrantės karštą vasaros dieną
Žaliųjų ežerų pakrantės karštą vasaros dieną / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 2 Orų prognozė Orai

Nestiprus vėjas daugiausia pūs iš pietų, 4–9 m/s greičiu. Į šalį skverbsis šilto oro masė, todėl nepaisant didelio debesuotumo temperatūra vis tiek kils iki 19–24, pietvakariniuose rajonuose vietomis 26–27 laipsnių šilumos.

Tikslią ir ilgalaikę jus dominančios vietovės orų prognozę rasite čia – Orai.lt

Šeštadienio naktį pateksime į šiltąją ciklono dalį, plūstelės labai šilto oro masė. Naktis bus nepastoviai debesuota, vietomis praslinks trumpalaikis, bet gana intensyvus lietus, kai kur pažaibuos ir pagriaudės, per perkūniją vėjas gali sustiprėti iki pavojingų 15 m/s. Naktis bus šilta, temperatūra pažemės tik iki 14–19 laipsnių šilumos.

Šeštadienio dieną giedresni ir sausesni orai bus iki pietų, vėliau formuosis lietaus kamuoliniai debesys, daugelyje rajonų nušniokš trumpalaikės liūtys su perkūnija. Iš galingiausių debesų kai kur lis smarkios liūtys, per perkūniją vėjo gūsiai sieks pavojingus 15–18 m/s, pabirs kruša. Prieš lietų temperatūra sparčiai kils, oras daug kur suspės įšilti iki 24–29 laipsnių, tik Šiaurės Vakarų Lietuvoje vietomis nesušils daugiau 21–23 laipsnių.

Sekmadienio naktį debesys sklaidysis, trumpai su perkūnija palis tik vietomis. Debesims prasisklaidžius vietomis nusidrieks rūkas. Temperatūra kristi neskubės, paryčiais oras atvės iki 14–19 laipsnių.

Sekmadienio dieną vyraus debesuoti su pragiedruliais orai, trumpai palis tik kai kuriose vietovėse, didesnė tikimybė pietiniuose ir rytiniuose rajonuose. Nepaisant didelio debesuotumo diena bus šilta, temperatūra kils iki 21–26 laipsnių.

Pirmadienį iš pietvakarių priartės ciklonas. Naktį per šalį slinks aktyvus šiltasis atmosferos frontas, todėl daugelyje rajonų turėtų palyti, vietomis smarkiai ir su perkūnija. Temperatūra vėl nekris žemiau 14–19 laipsnių.

Pirmadienio dieną pateksime į šiltąją ciklono dalį. Debesuotumas bus nepastovus, dažnai džiugins saulės spinduliai, o trumpai palis tik vietomis, kai kur griaudės perkūnija. Temperatūra įdienojus kils iki 21–26, Pietryčių Lietuvoje vietomis 27–29 laipsnių

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius