Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 02 19

Orai.lt: vėjas kiek aprims, kai kur džiugins saulė

Sekmadienį mūsų šalies orus lems tas pats stiprius vėjus atnešęs ciklonas, tačiau jis jau bus gerokai išsikvėpęs ir šiek tiek nutolęs, todėl orai bus ramesni ir gražesni. Dangumi plauks tai tankesni, tai retesni debesys, protarpiais džiugins saulės spinduliai.
Pavasarisa Vilniuje
Orai / Lukas Balandis / BNS nuotr.
Temos: 2 Orai.lt Orai

Vietomis, daugiausia šiaurės rytiniuose rajonuose, iškris trumpalaikio pobūdžio, negausūs krituliai, daugiausia tai bus šlapdriba. Ryto valandomis eismo sąlygas vietomis sunkins plikledis. Pūs stiprokas vakarų, šiaurės vakarų vėjas, didesnėje šalies dalyje gūsiai retkarčiais sieks 15–18 m/s. Temperatūra įdienojus kils iki 1–5 laipsnių šilumos, vėsiausia diena bus šiaurės rytiniame šalies pakraštyje, šilčiausia – šalies pietvakariuose.

Pirmadienio naktį minėtas ciklonas galutinai išsikvėps ir pasitrauks, o kitas vakaruose kaupiantis jėgas dar nespės priartėti, todėl debesuotumas bus nepastovus, tik kai kur, didesnė tikimybė šiaurės rytiniame šalies pakraštyje, trumpai ir silpnai pasnigs.

Šiaurės vakarų, vakarų vėjas išliks stiprokas, kai kur gūsiai sieks 15–17 m/s, paryčiais vėjas kiek aprims ir pradės suktis iš pietvakarių. Temperatūra pažemės iki 0–4 laipsnių šalčio, tik pajūryje išsilaikys silpnai teigiama temperatūra.

Pirmadienio dieną iš vakarų atskubės naujas aktyvus ciklonas. Dangų greitai užtrauks tankūs debesys, pradedant vakariniais rajonais į šalį plis krituliai – sniegas, šlapdriba, vakarinėje šalies pusėje daug kur pereinantys į lietų.

Stiprės pietvakarių, pietų vėjas, vietomis gūsiai sieks 15–17 m/s, vakarop vakarinėje šalies dalyje vėjas vėl suksis iš vakarų ir sustiprės dar labiau, vakariniuose ir pietvakariniuose rajonuose gūsiai sieks 15–18 m/s, pajūryje iki 20 m/s. Kai kur krituliai bus gana intensyvūs, sumažės matomumas, negana to, dėl sustiprėjusio vėjo kai kur gali kilti pūga, todėl eismo sąlygos vietomis gali tapti sudėtingos. Temperatūra dieną kils iš lėto ir tik popietę ar vakare pasieks 0–5 laipsnius šilumos.

Tikslią ir ilgalaikę orų prognozę skaitykite Orai.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius