Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 01 09

Orai.lt: žiemos idiliją gali sujaukti lūžtančios medžių šakos

Šeštadienio vakarą ir naktį tęsiantys snygiui ir esant nestipriam vėjui sniego sluoksnis ant medžių, laidų ir stogų toliau didėjo, taip daugelyje vietovių buvo pasiektas smarkios, o Pietų ir Rytų Lietuvoje labai smarkios šlapio sniego apdrabos rodiklis. Dėl šio pavojingo meteorologinio reiškinio gali lūžinėti medžių šakos, nedideli medžiai, trūkinėti elektros laidai. Atsiradus didelei sniego ir ledo apkrovai gali neišlaikyti senesnių ar pažeistų stogų konstrukcijos.
Sniegas nuklojo Kauno marių pakrantę
Sniegas nuklojo Kauno marių pakrantę / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Šeštadienį sniego intensyvumas gerokai sumažės, lengvai pasnigs didesnėje šalies dalyje, daugiausia Dzūkijoje ir kai kur Aukštaitijoje. Įdienojus debesys prasisklaidys ties šiauriniais rajonais, o šalies pietuose snigs ir toliau. Įsitvirtinus šaltai oro masei temperatūra kils vangiai, įdienojus bus 1–4 laipsniai šalčio. Išliks ir plikledžio pavojus.

Sekmadienio naktį atsiras daugiau pragiedrulių, pasnyguriuos vos kai kur. Ims sparčiai šalti, paryčiais bus fiksuojamas 6–11, pietvakariuose rajonuose 3–5 laipsnių šaltis.

Dieną rytinėje šalies pusėje temperatūra kils iki 4–7 laipsnių šalčio, o vakarinius rajonus pasieks šiltesnė oro masė, Žemaitijoje daug kur bus apie 0, prie jūros sušils iki 1–2 laipsnių šilumos. Didžiąją dienos dalį vyraus sausi orai, vakarop atslinks mišrūs krituliai iš vakarų. Vėjas dieną stiprės, pūs iš pietvakarių.

Pirmadienio naktį debesų juosta iš vakarų su krituliais praslinks beveik per visą šalį, vyraus sniegas, vakariniame pakraštyje – šlapdriba. Stiprokas, kai kur gūsingas pietvakarių, vakarų vėjas vietomis kels trumpas pūgas.

VIDEO: Žiema, kurios seniai neregėjome: miestus ir gamtą užklojo sniegas

Žemiausia temperatūra bus nakties pradžioje: daug kur 2–5, rytiniame pakraštyje 6–8 laipsniai šalčio, prie jūros apie 0 laipsnių. Dieną numatomi daugiausia negausūs krituliai, vyraus sniegas. Aukščiausia temperatūra tarp 1 ir 3 laipsnių šalčio, vakariniame šalies pakraštyje iki 2 laipsnių šilumos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius