Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

2018 12 27

Orai Naujųjų metų naktį: keliaujantiems teks būti atsargiems

Paskutinę šių metų dieną daugelyje Lietuvos rajonų vyraus pliusinė temperatūra, o Naujųjų metų naktį galime sulaukti ir kritulių, ir nedidelio šalčio, todėl keliaujantiems reikia būti atidiems, LRT RADIJUI sako sinoptikė Izolda Marcinonienė.
Vilnių užklojo sniegas
Žiema / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Pasak sinoptikės, per Kalėdas džiuginusios sniego pusnys laikysis neilgai. Ji sako, kad ir dabar sniego danga siekia 13–14 cm Vilniaus krašte, rytiniuose rajonuose. Pajūryje sniego nedaug, o Žemaitijoje – apie 8–10 cm.

„Tačiau šis sniegas labai greitai tirpsta, nes nesusigulėjo – jei lis lietus, iš karto atsivers plikos žemės ploteliai, kurie paryčiais pašals. Plikledžio tikrai neišvengsime“, – sako I.Marcinonienė.

Panašu, kad ir artimiausias dienas orai mažai skirsis, tikina sinoptikė. Naktimis kritulių bus šiek tiek mažiau, o dienomis temperatūra svyruos nuo 0 iki 5 laipsnių šilumos. Vyraus pietvakarių, vakarų krypčių vėjai.

Vairuotojams reikėtų būti budriems – rytais keliai gali būti slidūs. „Pirmadienis – paskutinė šių metų diena. Iki šiol ši diena yra buvusi labai įvairi – prie jūros yra buvę ir 6–8 laipsniai šilumos, tačiau neturėtume sumušti tokių šilumos rekordų“, – teigia specialistė.

Ji tikina, kad pirmadienį vyraus pliusinė temperatūra, kritulių neturėtų būti daug, išskyrus rytinius rajonus. „Naktį iš sekmadienio į pirmadienį pragiedrės, todėl tikėtina minusinė temperatūra – daugelyje rajonų galimas plikledis. Pirmadienio dieną minusinė temperatūra gali laikytis šiauriniuose šalies rajonuose, o pajūryje bus 3–4 laipsniai šilumos“, – sako I.Marcinonienė.

Pasak jos, jei Naujųjų naktį temperatūra laikysis apie 0 laipsnių, galime sulaukti ir lijundros, ir plikledžio, o keliaujant per skirtingus rajonus kritulių fazė kaitaliosis.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Plikledis ir šlapdriba
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Plikledis ir šlapdriba

„Keliaujantiems tikrai reikia būti atidiems. Naujųjų metų sutikimo naktis nusimato visai nebloga – pirmoji nakties pusė nusimato su pragiedruliais, ypač rytiniuose Lietuvos rajonuose, o Žemaitijoje – lengvas šaltukas – nuo -2 iki 0 laipsnių, Aukštaitijoje – apie 4–5 laipsniai šalčio“, – prognozuoja I.Marcinonienė.

„Pagal dabartinius duomenis antroji nakties pusė bus permaininga, ypač paryčiais. Pirmosios sausio dienos bus ganėtinai šiltos, o trečiadienį ir ketvirtadienį ciklonas žada labiau žiemišką orą – turėtume sulaukti ir sniego, ir didesnių šalčių“, – priduria sinoptikė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius