Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2019 04 05

Orai: savaitgalį Lietuvoje – tikras pavasaris

Nors nežinia, ar žiemiški orai pasitraukė iš Lietuvos visam laikui, šį savaitgalį visoje šalyje lepins pavasariška šiluma ir saulė. Pasak Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos sinoptikės Editos Gečaitės, savaitgalis bus iš tiesų šiltas ir gražus.
Pavasaris skverbiasi į Lietuvą
Pavasaris skverbiasi į Lietuvą / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Naktį iš penktadienio į šeštadienį šalčiausia bus šiaurinėje šalies dalyje, temperatūra sieks apie 0 laipsnių, pietuose – apie 3 laipsnius šilumos, o pajūryje nuo 4 iki 6 laipsnių šilumos.

„Vėjas bus vidutinio stiprumo, dieną šiek tiek sustiprės, tačiau pavojingų gūsių neprognozuojama“, – tvirtino E.Gečaitė.

Šeštadienio dieną temperatūra sieks iki 16 laipsnių šilumos. Šilčiausia bus Lietuvos pietuose ir pietvakariuose: Tauragėje temperatūra sieks 16 laipsnių šilumos, Kauno, Alytaus, Marijampolės ir pajūrio gyventojai galės džiaugtis 13 – 15 laipsnių šilumos, o vėsiausia bus šiauriniame regione, kur temperatūra sieks 11 – 14 laipsnių šilumos.

„Diena bus labai šilta, tik visoje šalyje bus nepastoviai debesuota“, – teigė sinoptikė.

Sekmadienio naktis laukia be lietaus ir kritulių. Debesuotumas bus nedidelis, o temperatūra ir toliau aukšta – nuo 3 iki 6 laipsnių šilumos. Dieną temperatūra taip pat bus aukšta, nuo 11 iki 16 laipsnių šilumos, bet pietiniuose – rytiniuose Lietuvos rajonuose bus šiek tiek labiau debesuota.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Vilniečiai džiaugiasi atėjusiu tikru pavasariu
Luko Balandžio / 15min nuotr./Vilniečiai džiaugiasi atėjusiu tikru pavasariu

„Sekmadienį čia turėtų būti didžiausia nedidelio lietaus tikimybė, nors visas savaitgalis dar tikrai šiltas ir gražus“, – sakė E.Gečaitė.

Pirmadienio naktį nelis, beveik visoje šalyje temperatūra bus teigiama. Dieną vietomis nusimato trumpas lietus, tačiau lietaus debesys pasirodys tik vietomis. Temperatūra sieks nuo 11 iki 16 laipsnių šilumos, vėsiau savaitės pradžioje gali būti tik šalies šiaurės vakaruose – ten temperatūra sieks apie 9 laipsnius šilumos.

Vis dėlto, nepaisant pavasariško savaitgalio ir kitos savaitės pradžios, sinoptikė teigė, kad dar anksti kalbėti apie visišką žiemiškų orų pasitraukimą.

„Na, tikrai negalima sakyti, kad visą laiką bus vien šiluma ir, tarkim, nebebus naktį neigiamos temperatūros, arba kad bus tiktai lietus, bet jokių mišrių kritulių. Mes, aišku, galime prognozuoti tiktai penkias – šešias dienas į priekį, tad dar visko gali būti.

Štai antradienį Lietuvą pasiekia storesni kritulių debesys ir galima sakyti, kad naktį bus krituliai, o ne lietus, didžiausia tikimybė – šiauriniuose ir šiaurės vakariniuose rajonuose, kad bus šlapdriba. Dienos metu – antradienis bus labai drėgnas, bet temperatūra jau bus 5 – 10 laipsnių šilumos, o ne 11 – 16, kaip prieš tai buvo“, – teigė E.Gečaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius