Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 06 19

Orų prognozė: karštis netrukus pasitrauks – dažnai lis, kartais pagriaudės perkūnija

Šeštadienis dar bus kupinas karščio, tačiau vėliau oro temperatūra pamažu kris. Be to, kaip 15min sakė Hidrometeorologijos tarnybos sinoptikas Vytautas Sakalauskas, artimiausiomis dienomis ir naktimis tikėtini lietūs, kai kur ir su perkūnija, o jos metu sustiprės vėjo gūsiai. Sinoptikas taip pat papasakojo, kokie orai prognozuojami Joninių naktį.
Salotės ežero paplūdimys
Ežero paplūdimys / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Meteorologai penktadienį įspėjo, kad pietryčių Lietuvoje bus pasiektas kaitros, kaip stichinio meteorologinio reiškinio, rodiklis – kai tris dienas iš eilės aukščiausia oro temperatūra siekia ir viršija 30 laipsnių. Be to, ketvirtadienį kai kur buvo pasiekti karščio rekordai.

„Šeštadienį irgi reikia tikėtis karštos dienos, nes tvanku bus ir naktį: žemiausia temperatūra vos vos pažemės iki 15–20 laipsnių šilumos. Naktį orai nurims, vėjas bus silpnas, vietomis bus trumpas lietus su perkūnija. O palijus kai kur gali pasirodyti rūkas“, – komentavo V.Sakalauskas.

Anot sinoptiko, pirmąją savaitgalio dieną daugės galingesnių kamuolinių lietaus debesų, todėl daug kur numatomi trumpi lietūs, kai kur – smarkūs bei su perkūnija. Vietomis tikėtina ir kruša. Vėjas bus vidutinio stiprumo, rytų, šiaurės rytų krypties, bet per perkūniją trumpai sustiprės iki 15–20 m/s. O tai, pasak V.Sakalausko, yra škvalas.

Ernestos Čičiurkaitės / 15min nuotr./Žaibai
Ernestos Čičiurkaitės / 15min nuotr./Žaibai

„Aukščiausia temperatūra pašoks iki 26–31 laipsnio karščio. Kuršių nerijoje, kurią supa vandenys, bus 23–25 laipsniai šilumos“, – teigė sinoptikas.

Sekmadienį orai bus nežymiai gaivesni, bet pakankamai šilti. Naktis nusimato tvanki, termometrai rodys nuo 15 iki 20 laipsnių šilumos. Sekmadienio dieną oras sušils iki 22–27 laipsnių šilumos.

„Naktį daug kur trumpai lis, kai kur su perkūnijomis, dieną – intensyviau ir dažniau palis, kai kur smarkiai. Ir vėl galima perkūnija, kurios metu trumpam sustiprės vėjas iki 15–20 m/s“, – aiškino V.Sakalauskas.

Tiek šeštadienio, tiek sekmadienio naktys nusimato tvankios.

Sekmadienį pajūryje bus apie 24 laipsnius šilumos, tik poilsį savaitgalį gali sujaukti lietus bei perkūno pagriaudėjimai.

Pirmadienį orai bus šiek tiek gaivesni – oro temperatūra bus vienu laipsniu mažesnė: naktį – 14–19 laipsnių šilumos, dieną – 21–26 laipsniai šilumos. Sinoptiko teigimu, naktį ir vėl vietomis palis, o dieną kai kur krituliai bus smarkesni. Tiek tamsiu, tiek šviesiu paros metu su lietumi galima perkūnija, kurios metu trumpam sustiprės vėjo gūsiai.

„Antradienį, tikėtina, temperatūra vėl bus laipsniu mažesnė: naktį 13–18 laipsnių šilumos, dieną – 19–24 laipsniai šilumos, protarpiai palis“, – komentavo V.Sakalauskas.

Sinoptikas užsiminė ir apie Joninių nakties orus: penktadienio duomenimis, numatoma, kad tą naktį kai kur trumpai palis, vėjas pūs iš šiaurės, šiaurės vakarų, vidutinio stiprumo, o oro temperatūra svyruos nuo 11 iki 16 laipsnių šilumos. Joninių dieną lietaus tikimybė nedidelė, sušils iki 22–27 laipsnių, prie jūros termometrai rodys apie 20 laipsnių šilumos. V.Sakalauskas taip pat perspėjo, kad šios prognozės dar gali keistis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius