Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 12 29 /16:07

Orų prognozė: kokia bus Naujųjų naktis ir kokia šalta staigmena laukia kitą savaitę

Mokslo svetainė „Orai ir klimatas Lietuvoje“ skelbia, kokių orų tikėtis Naujųjų naktį, ir įspėja, kad kitų metų pradžioje į Lietuvą plūstels šaltis.
Kazlų Rūdos Kalėdų eglė
Kazlų Rūdos Kalėdų eglė / I.Žūkienės nuotr.

Naujausi ECMWF orų modelio skaičiavimai rodo, kad apie sausio 3-ąją į Lietuvą iš šiaurės plūstelės labai šalta oro masė, tad vėl sulauksime padoresnio žiemiško šalčio.

Naktimis oro temperatūra žada nukristi žemiau -10, o dalyje šalies vietovių žemiau -15 °C. Kol kas neatrodo patikimai (net kai tą sako ECMWF modelis), bet po savaitės Rytų Lietuvoje skaičiuojamas netgi ir 20 laipsnių šaltis.

Naujųjų naktis šiemet nežada būti labai žiemiška. Vidurnaktį oro temperatūra Lietuvoje bus tarp -1 ir +1 °C. Rytuose – silpnas vėjas, todėl matomumas gali suprastėti, o tuo pačiu pablogės sąlygos fejerverkų sukeltai teršalų sklaidai.

„Naujųjų naktį numatomi daug kur krituliai, naktį daugiausiai nedideli. Daugelyje rajonų gali susidaryti plikledis. Naktį kai kur tvyros rūkas. Vėjas rytinių krypčių, 7–12 m/s“, – 15min pasakojo Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos sinoptikė Elena Klyukina.

„Sausio 1-osios dienos metu pašils nelabai žymiai ir temperatūra laikysis tarp 2 laipsnių šalčio ir 3 laipsnių šilumos“, – tęsė sinoptikė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius