-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 02 08

Orų prognozė: savaitgalį – stiprus vėjas, lietus ir žiupsnis šilumos

Penktadienį trumpam nušvitusią saulę savaitgalį vėl paslėps debesys. Anot Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos sinoptikės Editos Gečaitės, savaitgalį termometro stulpeliai pakils virš nulio ir sulauksime lietingų orų.
Į Vilnių grįžta lietingi orai
Grįžta lietingi orai / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Šeštadienio naktį kritulių dar bus nedaug, šiek tiek didesnė tikimybė jų bus šiauriniuose rajonuose, kitur jau be žymesnių kritulių.

„Naktį dar yra plikledžio ir rūko tikimybė, nes oro temperatūra kai kur bus apie 0, silpnai neigiama, iki 1 laipsnio šalčio. Kadangi penktadienį buvo teigiama temperatūra, todėl pašalus vis vien plikledis turėtų susidaryti“, – 15min komentavo E.Gečaitė. Ji pridūrė, kad nakčia stiprės ir pietų, pietvakarių vėjas – ryte pajūryje gūsiai sieks 15 m/s. Oro temperatūra rytiniuose ir pietiniuose rajonuose bus apie 0, kitur apie 1 laipsnį šilumos.

Dieną iš vakarų priartės ciklono debesys, tai daugelyje rajonų bus kritulių.

„Šlapdriba, lietus – vakarų Lietuvoje, menkesni krituliai – vidurio Lietuvoje, vietomis tik dulksnos. Rytiniame pakraštyje krituliai atkeliaus vėliausiai, o kai kur jų gali ir nebūti“, – sakė E.Gečaitė.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Šlapdriba
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Šlapdriba

Ryte dar dalyje rajonų bus rūkas, plikledis, vėliau jau temperatūra kils nuo 0 iki 5 laipsnių šilumos. Išliks vėjuotas oras: pietų, pietvakarių vėjas bus gūsingas, vietomis sieks iki 15-17 m/s.

Sekmadienį daugelyje rajonų tikėtinas nesmarkus lietus. Temperatūra panaši kaip ir šeštadienio naktį: rytiniame pakraštyje apie 0, kitur apie 1 laipsnį šalčio.

„Vietomis yra plikledžio tikimybė, o kitur – apie 1 laipsnį šilumos, prie jūros – apie 2-3 laipsnius šilumos. Dieną šils iki 1-5 laipsnių šilumos“, – savaitės pabaigos orų prognozę aiškino E.Gečaitė.

Pasak sinoptikės, pirmadienis bus gana lietingas, nes ir naktį, ir dieną temperatūra bus beveik visur teigiama: nuo 0 iki 4 laipsnių šilumos, o dieną – nuo 1 iki 5 laipsnių šilumos. Vėjas aprims, pavojingų gūsių neprognozuojama, tačiau vis tiek išliks apysmarkis.

Antradienį, lyginant su pirmadieniu, tikimasi pokyčių. Atkeliaus šiek tiek šaltesnis oras ir nakties metu lietų jau keis šlapdriba, o kai kur – sniegas. Kadangi bus vėl vėjuota, vakarinių krypčių gūsiai pajūryje stiprės iki 15-20 m/s., todėl vietomis sningant gali kilti ir trumpos pūgos.

„Paryčiais prisnigus dar gali papustyti. Dienos metu krituliai trauksis, bet nedidelis sniegas pasitaikys daugelyje rajonų. Vėjas šiek tiek nusilps – iki 15-17 m/s. Temperatūra naktį bus apie 0, o dieną nuo 0 iki 3 laipsnių šilumos“, – sakė E.Gečaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius