Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 16

Orų prognozė: savaitgalis atneš ir saulės, ir šalnų

Savaitgalis laukia gana vėsus ir vėjuotas, o naktimis jau sulauksime ir kiek stipresnių šalnų, 15min sako Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos sinoptikas Vytautas Sakalauskas.
Pažintiniai takai
Apniukusi diena Vilniuje / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Šeštadienį, pasak sinoptiko, orus lems anticiklonas, todėl stipresnio lietaus nenumatoma. Naktį vėjas bus silpnas, o dieną išliks nepastovios krypties. Nors naktį temperatūra vietomis dar išliks teigiama – iki 5 laipsnių šilumos – tačiau daugelyje rajonų dirvos paviršiuje jau numatomos ir šalnos, temperatūra gali kristi ir iki -5 laipsnių šalčio.

Šeštadienio dieną atsiras pragiedrulių, o kai kur ir saulės. Aukščiausia temperatūra dieną sieks apie 9 laipsnius šilumos, tik šiauriniuose rajonuose bus kiek vėsiau – apie 5 laipsnius.

„Sekmadienį orus pradės keisti iš vakarų artėjantis Atlanto ciklonas, taigi naktį vakariniame šalies pakraštyje, o dieną jau ir daugelyje rajonų palis. Vėjas pradės stiprėti, vietomis jo gūsiai sieks 15–19 metrų per sekundę“, – 15min sakė V.Sakalauskas.

Pasak jo, naktį šalnos jau nebebus tokios baisios: naktį temperatūra laikysis apie 1–6 laipsnius šilumos, tik vietomis gali išlikti nedidelės šalnos. Dieną temperatūra kils iki 6–11 laipsnių šilumos.

Savaitės pradžia turėtų prasidėti lietingai. Sinoptiko teigimu, pirmadienio naktį vietomis, o dieną ir daug kur trumpai palis. Naktį vėjo gūsiai sieks 7–12 metrų per sekundę, o prie jūros jis bus dar stipresnis – 15–18 metrų per sekundę. Diena taip pat bus vėjuota – vietomis gūsiai sieks ir 20 metrų per sekundę.

Temperatūra pirmadienio naktį pasiskirstys nuo 1 iki 6 laipsnių šilumos, tik prie jūros bus keliais laipsniais šilčiau – iki 9 laipsnių šilumos.

Pirmąją savaitės dieną laikysis maždaug 7–12 laipsnių šiluma. Pasak V.Sakalausko, artėjant savaitės viduriui retkarčiais palis, bet bus jau keliais laipsniais šilčiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius