-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 02 15

Orų prognozė: Vasario 16-ąją džiugins saulė ir šiluma

Šeštadienį visą Lietuvą lepins saulė ir pavasariški orai. Šiluma džiugins ir pirmoje ateinančios savaitės pusėje, teigia Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos sinoptikė Margarita Kirkliauskaitė.
Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo dienos proga iškelta Lietuvos vėliava
Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo dienos proga iškelta Lietuvos vėliava / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Šeštadienio naktis bus ūkanota. Termometrų stulpelių rodmenys Žemaitijoje ir vidurio Lietuvoje pasieks apie nulį, o šalies vakaruose – nuo 2 iki 4 laipsnių šilumos.

Vasario 16-ąją į Lietuvą grįš pavasaris

Dieną visoje Lietuvoje švies saulė, o temperatūra sieks nuo 5 iki 10 laipsnių šilumos. Dangus pradės giedrytis vakarų Lietuvoje ir giedra iki 15 valandos džiugins visoje šalyje.

„Lietaus nebus, o didieji miestai tarpusavyje skirsis nebent debesuotumu. Klaipėdoje dangus išsigiedrys iš pat ryto, Kaune iki vidurdienio, o Vilniuje bei Utenoje, Lietuvos rytuose debesys pasitraukti turėtų iki 14-15 valandos“, – 15min pasakojo sinoptikė.

Vėsiausia bus prie jūros, o šilčiausia Kaune. „Vilniuje temperatūra bus apie 7 laipsnius šilumos, bet vien dėl to, kad čia debesuotumas išsisklaidys saulei pradėjus leistis žemyn, o ne esant pačiame pike“, – teigė M.Kirkliauskaitė.

Po šventės saulė pasitrauks

Nauja debesų banga padangę užklos vakarop, tačiau naktį iš šeštadienio į sekmadienį temperatūra išliks teigiama. Sekmadienį vietomis lengvai palis ir bus debesuota, temperatūra svyruos nuo 2 iki 8 laipsnių šilumos.

„Pragiedruliai tikėtini tik rytiniuose rajonuose, pirmoje dienos pusėje, tačiau jų bus labai nedaug“, – 15min teigė sinoptikė.

Pirmadienis bus kiek vėsesnis, tačiau giedresnis, nei sekmadienis. „Pirmadienį bus jau daugiau pragiedrulių, tad ir naktis daugelyje rajonų bus šaltesnė. Vis dėlto šalies pietvakariuose – pajūryje, Tauragėje, Marijampolėje ir aplink, temperatūra ir naktį liks teigiama, o dieną sieks nuo 2 iki 7 laipsnių šilumos“, – pasakojo M.Kirkliauskaitė.

Tiesa, antradienį, galima tikėtis tokios pačios šilumos bangos, kokios sulauksime šeštadienį, tačiau antroje kitos savaitės pusėje ciklonas atgabens vėsesnius orus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius