-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 08 07

Po alinančių karščių Europą skandina liūtys

Europą nuo Portugalijos iki Rumunijos alinusią karščio bangą keičia potvynius keliančios liūtys. Austrijoje ir Italijoje jos nusinešė kelias gyvybes.
Potvynis Austrijoje
Potvynis Austrijoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Liuciferiu praminta Europai smogusi karščio banga praeidama paliko dideles audras ir liūtis. Austrijos televizija praneša, kad labiausiai audros sukeltų potvynių paveiktos Štirijos, Zalcburgo ir Karintijos žemės. Pranešama, kad žuvo trys žmonės. Tarp jų ir trylikametis, kuris buvo užkluptas audros, kai iškylavo pasistatęs palapinę gamtoje.

„Manėme, kad į šį slėnį atėjo pasaulio pabaiga. Panašiai ir atrodo įvertinus žalą“, – sakė ugniagesys Michaelis Hendelis.

Liūtys ir vėjai vartė medžius ir kaimyninėje Vengrijoje, kur labiausiai nukentėjo Oroshazos miestas. Jame dėl apgriautų namų skundėsi kelios dešimtys gyventojų.

Serbijoje valdžia potvynio pavojų paskelbė šalies vakaruose – Sremo ir Sumadijos rajonuose.

Rumunijoje nuversti medžiai ir nuošliaužos apgadino geležinkelius, kelius. Tarp jų ir 2000 m virš jūros lygio esantį turistų mėgstamą Transalpinos kelią. Stiprią liūtį vargais negalais atlaikė į UNESCO kultūros paveldą įrašyta Biertano bažnyčia.

Dėl audrų kelis pagrindinius kelius sunkvežimiams uždarė Kroatija, bet liūtys pasirodė ne ten, kur reikėjo. Pietuose degančių miškų gesinti nepadėjo.

„Gaisras kilo prie Adrijos jūros kelio. Laimei, vėjas čia nestiprus, todėl padėtį pavyko suvaldyti“, – sakė ugniagesys Jure Vickovičius iš Kroatijos.

Gaisrų sezonas intensyvus Italijoje, kurios šiaurę po karščio bangos jau irgi pasiekė audros, nusinešusios kelių žmonių gyvybes. Tačiau pietuose dar karšta ir Sicilijoje vietos pareigūnai suėmė vasarą pasipelnyti siekusius penkiolika sukčių gaisrininkų. Jie kaltinami specialiai kėlę gaisrus dėl didesnių išmokų vėliau vykstant į iškvietimo vietą.

Liuciferio karščio banga lieka įsitvirtinusi Kosove, Graikijoje. Čia pirmoje savaitės pusėje temperatūra gali viršyti keturiasdešimt laipsnių karščio.

Į Portugaliją atslinkę stiprūs vėjai sutrikdė skrydžius Madeiros oro uoste, tai paveikė pusšešto tūkstančio keleivių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius