Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Prognozė nepasitvirtino: naktis buvo daug šaltesnė

Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba skelbia, kad praėjusi naktis buvo gerokai šaltesnė nei prognozuota. Kai kur šaltis spustelėjo iki daugiau nei -20 laipsnių.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba savo paskyroje „Facebook“ rašo, kad nors vakar pagrindinių orų modelių skaičiavimų rezultatai stipresnio šalčio nežadėjo (dėl apskaičiuoto debesuotumo), tačiau debesys visoje šalies padangėje visgi prasisklaidė ir todėl šaltukas pasikandžiojo kur kas stipriau.

Naktis buvo bent keletu laipsnių šaltesnė nei prognozuota. Sinoptikų vakar sudaryta orų prognozė sakė, kad žemiausia šios nakties oro temperatūra bus 13–18, vakariniuose rajonuose kai kur 9–12, pajūryje 6–8 laipsnių šalčio.

Na o iš tikrųjų naktį iš antradienio į trečiadienį temperatūra daug kur nukrito iki 14–20, o vietomis šalies pietryčiuose net iki 21–23 laipsnių šalčio. Šalčiausia buvo Šalčininkuose, iki -22,6 °C. Šilčiausia naktis pasitaikė Šventojoje, Klaipėdoje, Ventėje ir Telšiuose, kur šalo iki 10–13 laipsnių šalčio.

Trečiadienio dieną žymesnio sniego nenumatoma. Vietomis pustys, laikysis plikledis. Vėjas pietų, pietryčių, 7–12 m/s, pajūryje gūsiai 15–17 m/s. Aukščiausia temperatūra 4–9, pajūryje 1–3 laipsniai šalčio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius