Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 08 07

Savaitgalio orai: termometrų stulpeliai kils iki 32 laipsnių karščio

Savaitgalį šalyje karaliaus karštis – vietomis termometrų stulpeliai sieks ir 32 laipsnius šilumos. Vėsesnių orų mylėtojai dar turės kiek palaukti, nes temperatūra pradės kristi tik kitos savaitės viduryje, pranešė Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos (LHMT) sinoptikė Simona Dalinkevičiūtė.
Karšta popietė Šventosios paplūdimyje
Karšta popietė Šventosios paplūdimyje / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Artimiausia naktis šalyje bus giedra ir sausa, pūs silpnas vėjas. Temperatūra pasiskirstys nuo 13 iki 18 laipsnių šilumos, tik Kuršių nerijoje naktį bus vos šilčiau – apie 19 laipsnių šilumos.

Šeštadienio diena laukia itin karšta – temperatūra šalyje sieks 27–32 laipsnius karščio. Pasak sinoptikės, vėsiausia bus pajūryje, o karščiausia – pietvakarių Lietuvoje, maždaug ties Taurage.

Tačiau S.Dalinkevičiūtė pažymi, kad po pietų vietomis formuosis kamuoliniai trumpo lietaus debesys, todėl gali pasirodyti ir trumpas lietus su perkūnija.

Sekmadienio naktis vis dar bus giedra, temperatūra sieks 14–19 laipsnių šilumos, o dieną orų scenarijus išliks panašus, kaip ir šeštadienį: popietės valandomis vietomis gali trumpai palynoti, o diena išliks labai šilta – apie 25–30 laipsnių šilumos.

„Pirmadienio naktį situacija irgi per daug nesikeis – temperatūra sieks 13–18 laipsnių šilumos, bet dieną per šalį jau praslinks mažai aktyvus šaltasis atmosferos frontas, jis trumpą lietų atneš jau į daugiau rajonų. Temperatūra dieną išliks tokia pati, iki 30 laipsnių karščio“, – 15min komentavo sinoptikė.

Pasak jos, antradienį lietaus tikimybė bus maža, bet į šalį pradės plūsti kiek vėsesnė oro masė. Temperatūra antradienio naktį pasiskirstys tarp 11–16, o dieną apie 22–27 laipsnius šilumos.

Ryškesnių pokyčių sulauksime savaitės viduryje. Trečiadienį, pasak S.Dalinkevičiūtės, vis dar vyraus sausi orai, tačiau jau atvės – temperatūra naktį nukris iki 9–14, Kuršių nerijoje apie 16 laipsnių šilumos, o dieną džiugins maloni šiluma – vyraus 20–24 laipsniai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius