Sportas gyvai
2023 07 16

Sinoptikai žada dramatišką kepinančio sekmadienio finalą: liūtys, škvalas ir kruša

Sekmadienio vakarą šalyje sulauksime liūčių, vietomis iškris kruša. Po alinančių karščių sinoptikai prognozuoja stiprų vėją, lietų ir perkūniją. Orų stebėtojai pataria būti atsargiems – pavojų gali kelti vėjo sustiprėjimai ir jų nulaužtos medžių šakos.
Stipraus vėjo padariniai Vilniaus mieste ir apylinkėse
Stipraus vėjo padariniai / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Sekmadienį iš Pietų Europos Lietuvos link pasuko karštų orų banga. Po vidurdienio oras daug kur įkaito iki 30–34, o kai kuriose vietovėse – net iki 35 laipsnių karščio.

„Trumpalaikis Lietuvon užsukęs karštis su savimi atsineša neramaus pietietiško charakterio. O tai reiškia, kad šiandien popietę ir vakare galime sulaukti vasariškų, pavojingų reiškinių“, – feisbuke dalinasi „Orai ir klimatas Lietuvoje“.

Fotografas.co nuotr./Žaibas
Fotografas.co nuotr./Žaibas

Iki vakaro beveik visur trumpai su perkūnija palis. Susiformavus galingesniam debesiui, kai kur galima kruša. Pietryčių, pietų vėjas suksis iš pietvakarių, vakarų. Per perkūniją vėjo gūsiai vietomis pasieks 15–20 m/s.

„Orai ir klimatas Lietuvoje“ perspėjo, kad didžiausią pavojų šiandien gali kelti vėjo sustiprėjimai ir jų nulaužtos medžių šakos.

„Audros pradės formuotis vakariniuose rajonuose apie 15–18 val. ir pamažu judės rytų link. Iki vidurnakčio liūtys jau bus pasiekusios rytinį šalies pakraštį. Kur bus stipriausios audros šiuo metu tiksliai pasakyti neįmanoma. Šiek tiek didesnė škvalo tikimybė yra Marijampolės, Kauno, Alytaus ir Vilniaus apskrityse, tačiau ir kitur galimi staigūs vėjo sustiprėjimai“, – dalinasi orų stebėtojai.

Jų pateikiamame žemėlapyje matyti ribos, kokiomis valandomis kokioje Lietuvos vietoje numatomi pavojingi reiškiniai.

Pirmadienį sostinėje prognozuojami karščiai

Pirmadienį atmosferos frontas paliks mūsų šalį, tad lietaus vėl bus mažiau. Trumpi lietūs numatomi tik kai kuriuose rajonuose. Naktį dar vietomis galima perkūnija. Vidutinio stiprumo vėjas pūs iš vakarų. Naktį laikysis 13–18 laipsnių šiluma. Dieną oras dar spės sušilti iki 25–30, pajūryje – 22–24 laipsnių šilumos.

Vilniuje numatoma, kad temperatūra pakils iki 31 laipsnio, Kaune iki 30, o Klaipėdoje iki 26 laipsnių šilumos.

Antradienį vakarinių krypčių vėjas atneš gaivesnį orą. Daug kur trumpai palis. Naktį vės iki 13–18, dieną laikysis 19–24 laipsnių šiluma. Beveik visur numatomi trumpi lietūs.

Tikslią ir ilgalaikę jus dominančios vietovės orų prognozę rasite čia – Orai.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Geriausia investicija – rūpinimasis savo sveikata
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Užsisakykite
15min naujienlaiškius