Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 04 02

Sinoptikė Natalija Nikolajenko: po šilto kovo jau norėtųsi beveik vasaros, bet dar bus sniego

Šilta šių metų žiema, įspūdinga šiluma nustebinęs kovas privertė ne vieną pagalvoti, kad jau atėjo tikrasis pavasaris, kai galima į spintą kabinti šiltus paltus, slėpti pirštines ir žieminius batus. Deja, bet viso to prireiks per Velykas. Sinoptikai pataria nepamiršti ir skėčio, nes artimiausiomis dienomis kritulių netrūks, o lietų kartais keis sniegas ar šlapdriba.
Orai prieš Velykas nelepina
Orai prieš Velykas nelepina / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Velykos nebus nei saulėtos, nei šiltos. Tokiomis ne itin džiuginančiomis prognozėmis dalijasi Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos Meteorologinių prognozių skyriaus vyresnioji sinoptikė Natalija Nikolajenko.

Šalta ir su sniegu

„Nebus šilta, ypač pirmą Velykų dieną. Protarpiais sulauksime kritulių, naktį daugiausia sniego, dieną mišrių – ir sniego, kai kur šlapdribos, prie jūros šiek tiek gali palyti. Bet kritulių nebus itin daug. Temperatūra naktį svyruos tarp +1 ir -4, o dieną – +2-+7, +3-+8. Antra Velykų diena turėtų būti truputį geresnė, su mažiau kritulių“, – sakė sinoptikė.

Saulė didžiosios pavasario šventės greičiausia nenuskaidrins, pasak sinoptikės, jeigu sekmadienį ir pasirodys vienas kitas spindulys, tai tik kur ne kur ir labai trumpam. Pirmadienį ši tikimybė vakariniuose rajonuose kiek didesnė, tačiau saulėtų orų irgi nežadama.

Nebus šilta, ypač pirmą Velykų dieną. Protarpiais sulauksime kritulių, naktį daugiausia sniego, dieną mišrių – ir sniego, kai kur šlapdribos, prie jūros šiek tiek gali palyti, – sakė N.Nikolajenko.

Nors neretai sakoma, kad tikrasis pavasaris ateina po Velykų, kol kas ypatingos šilumos laukti neverta. Sinoptikų teigimu, kitą savaitę tebebus šalta, netruks ir kritulių. Tik savaitgalį Lietuvoje karaliaus anticiklonas, nors ir šaltas, bet bus giedra. „Bus mažiau kritulių, tai gal ir šilčiau“, – svarstė N.Nikolajenko.

Vidutinė temperatūra aukštesnė

Mėnesio temperatūra, antrosios, trečiosios, ketvirtosios balandžio savaitės, pagal Europos vidutinės trukmės orų prognozių centro prognozes, bus aukštesnė nei užfiksuota vidutinė daugiametė. „Tad turėtų būti šilta, bet reikia palaukti ir pažiūrėti. Vidutinė daugiametė balandžio temperatūra yra 5-7 laipsniai šilumos“, – sakė sinoptikė.

Pastarųjų dienų orai sinoptikų nestebina – kaip tik tokie ir yra įprasti balandžiui. „Kadangi buvo labai šiltas kovas, temperatūra šoktelėjo beveik 5 laipsniais virš normos, žiema irgi buvo labai šilta, tai mums atrodo, kad jau vos ne vasara turėtų būti. Kovo pabaigoje atvėso orai, bet temperatūra vis tiek aukštesnė nei įprasta. Tik paskutinės kelios dienos buvo kiek šaltesnės“, – aiškino N.Nikolajenko.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Orai prieš Velykas nelepina
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Orai prieš Velykas nelepina

Sinoptikė pataria labai orais nesiskųsti, kadangi balandis nėra neįprastas. „Net liaudies išmintis byloja, kad balandį tarp debesų ir saulė pasirodo, ir sniegas iškrenta“, – juokėsi N.Nikolajenko ir įspėjo nenustebti, jei sniego sulauksime ne tik per gana ankstyvas šiemet Velykas. Balandžio viduryje pabalusi žemė taip pat yra visiškai įprastas reiškinys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius