-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 10 11

Tikroji bobų vasara: po rudeniško savaitgalio orai sušils net iki 20 laipsnių

Rudeniui įpusėjus, po rudeniško, vėjuoto ir šiek tiek lietingo savaitgalio į Lietuvą atklys beveik vasariški orai – pasikeitus vėjo krypčiai, pirmadienį galima tikėtis net 20 laipsnių šilumos, 15min pasakojo Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos sinoptikė Teresė Kaunienė.
Pūčkorių atodanga nusispalvino rudeninėmis spalvomis
Pūčkorių atodanga nusispalvino rudeninėmis spalvomis / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Šeštadienis nusimato lietingas ir vėjuotas. Intensyviausiai lis šeštadienio naktį, Lietuvos vakaruose, Klaipėdos ir Telšių apskrityse nusimato smarkus lietus. Taip pat naktį stiprės pietvakarinio vėjo gūsiai, daugelyje vietovių jie siek 15–20 m/s, pajūryje tikėtini vėjo gūsiai iki 23 m/s.

„Kadangi naktis bus debesuota ir lietinga, ji bus šilta, tarp 8–13 laipsnių šilumos“, – pasakojo T.Kaunienė.

Šeštadienio dieną taip pat daugelyje vietovių protarpiais lis lietus, o šalies šiaurėje ir šiaurės vakaruose gali pasirodyti ir saulė. Vyraus vakarų – pietvakarių vėjas, gūsiai bus tokie patys, kaip ir naktį, didžiojoje šalies dalyje 15–20 m/s, pajūryje, pirmoje dienos pusėje – 23 m/s greičio.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Ruduo parke
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Ruduo parke

„Aukščiausia temperatūra didesnėje teritorijos dalyje sieks tarp 11–14 laipsnių, prie jūros gali sušilti ir iki 15 laipsnių. Šilčiau bus pačiame pietiniame pakraštyje, tai čia Marijampolės, Alytaus apskrityse, ten gali temperatūra pakilti iki 15, gal net 16 laipsnių šilumos, bet čia labiausiai tikėtina Varėnos, Druskininkų apylinkėse, pačiame pietiniame pakraštėlyje“, – apie šeštadienio orus sakė sinoptikė.

Sekmadienį orai taisysis. Naktis iš šeštadienio į sekmadienį dar bus gan debesuota ir daug kur palis, tačiau lietaus nebebus tiek daug. Anot sinoptikės, naktį bus gana debesuota ir šilta, temperatūra sieks 8–12 laipsnius šilumos.

Intensyvesnio lietaus bus galima tikėtis pietinėje šalies pusėje, o dieną silpnai palynos tik vietomis. Vėjas išliks vakarų – pietvakarių, vis dar smarkus, tačiau nepavojingas, o vakarop ims suktis ir pietinis vėjas pradės į Lietuvą nešti šilumą.

Kitos savaitės pradžioje – maloni šiluma

Sekmadienį iš pietų atkeliaujantis vėjas pradės šildyti Lietuvą, tad ir pirmadienis bus gerokai šiltesnis, ypač diena.

„Lietaus jau bus nedaug, gali truputį palyti pirmadienį, bet tik šiaurės vakariniame pakraštyje, tie lietūs jau ne masiniai, tik kur ne kur, kur susisuks debesėlis. Ir bus tikrai šilta“, – teigė T.Kaunienė.

Vyraus 16–18 laipsnių šiluma, o iki 20 šokti gali pietrytiniame pakraštyje.

Pirmadienio naktį temperatūra sieks 8–13 laipsnius šilumos, o dieną gali sušilti net iki 20 laipsnių.

„Aišku, vyraus ten 16–18 laipsnių šiluma, o iki 20 šokti gali pietrytiniame pakraštyje“, – sakė sinoptikė.

Pirmadienio dieną vėl pradės stiprėti vėjas ir iš pietų krypties suktis į vakarus. Šiauriniuose rajonuose pirmadienį gūsiai gali siekti 15–18 m/s greitį.

Orai šilti išliks ir antradienį, ir trečiadienį, nors tokios šilumos, kaip pirmadienį, jau nebebus, naktys bus vėsesnės, o dienomis laikysis 12–17 laipsnių šilumos temperatūra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius