Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 04 16 /21:31

Velykos sugrąžino žiemą: elektros tiekimas sutrikęs maždaug 4,5 tūkst. vartotojų, ESO gamtos stichijos sukeltus gedimus šalins ir naktį

„Sugrįžo žiema“, – Velykų rytą turbūt ištarė ne vienas Lietuvos gyventojas, pažvelgęs pro savo langą. Orų išdaigos daugybę vartotojų paliko be elektros.
Sniegas Velykų rytą Vilniuje
Sniegas Velykų rytą Vilniuje / 15min skaitytojo Berto nuotr.

Į redakciją skaitytojai ėmė siųsti sugrįžusios žiemos nuotraukas.

21.31 val. Sekmadienio 21 val. duomenimis, elektros tiekimas buvo sutrikęs maždaug 4,5 tūkst. „Energijos skirstymo operatoriaus“ (ESO) klientų Vilniaus ir Kauno regionuose. Sekmadienio 21 val. duomenimis, Vilniaus regione elektros tiekimas buvo sutrikęs daugiau kaip 3 tūkst. klientų, Kauno regione – daugiau kaip 1,2 tūkst. klientų. Per sekmadienį ESO jau pašalino didžiąją dalį gedimų, o elektros tiekimą atstatė daugiau kaip 50 tūkst. klientų. Gedimus toliau šalina operatyvinės komandos, kurios suburtos iš bendrovės ir rangovų darbuotojų. Dedamos visos pastangos kuo greičiau pašalinti gedimus ir atnaujinti elektros energijos tiekimą. Brigados ir tamsiu paros metu, ten kur įmanoma, tęs gedimų šalinimo darbus.

17.57 val. Dėl sekmadienio naktį gausiai iškritusio sniego fiksuoti elektros tiekimo sutrikimai rytų ir vidurio Lietuvoje. Sekmadienio 17 val. duomenimis, elektros tiekimas buvo sutrikęs maždaug 22 tūkst. „Energijos skirstymo operatoriaus“ (ESO) klientų Vilniaus ir Kauno regionuose.

Sekmadienio 17 val. duomenimis, Vilniaus regione elektros tiekimas buvo sutrikęs daugiau kaip 18 tūkst. klientų, Kauno regione – daugiau kaip 3 tūkst. klientų. Per sekmadienį ESO jau pašalino didžiąją dalį gedimų, o elektros tiekimą atstatė jau 50 tūkst. klientų. Bendras elektros neturinčių klientų skaičius reikšmingai nesumažėjo dėl gaunamų naujų pranešimų apie sutrikimus. Gedimus šiuo metu šalina daugiau kaip 60 operatyvinių komandų, kurios suburtos iš bendrovės ir rangovų darbuotojų. Dedamos visos pastangos kuo greičiau pašalinti gedimus ir atnaujinti elektros energijos tiekimą.

„Operatyvinių brigadų darbą apsunkina sunkios privažiavimo sąlygos ir itin sudėtingi gedimai – dalyje linijų fiksuojame ne po vieną, o po kelis pažeidimus. Daugeliu atveju gedimus lėmė miškingose vietovėse ant oro linijų nuvirtę medžiai, kuriuos turime pašalinti tvarkydami pažeistą liniją. Mūsų brigados nepailsdamos toliau dirbs iki vėlumos šalindamos gamtos stichijos padarinius“, – sakė ESO Elektros tinklo valdymo skyriaus vadovas Ervinas Pareigis.

13.36 val. 15min skaitytoja Violeta pranešė, kad visa Riešė nuo pat ryto iki dabar vis dar be elektros. „Tai reiškia, kad nėra ir vandens – neįmanoma nė arbatos pasidaryti ir šildymas neveikia. Iki pat Santariškių nėra elektros, šviesoforai neveikia“, – sakė ji. Kitas skaitytojas piktinosi, kad Platiniškių g., Platiniškių k., Zujūnų sen., Vilniaus rajone jau apie 3 val. nėra elektros: „Nėra jokios informacijos, kada bus pašalintas gedimas, o vis dėlto Velykų rytas. Taip dar nėra buvę, kad nepavyktų prisiskambinti ESO pagalbos telefonu 1802 – tiesiog nesujungia...“

13.20 val. Dėl sekmadienio naktį gausiai iškritusio sniego fiksuoti elektros tiekimo sutrikimai rytų ir vidurio Lietuvoje. Sekmadienio 12 val. duomenimis, elektros tiekimas buvo sutrikęs maždaug 30 tūkst. „Energijos skirstymo operatoriaus“ (ESO) klientų Vilniaus ir Kauno regionuose. Gedimus šiuo metu šalina 70 operatyvinių komandų, kurios suburtos iš bendrovės ir rangovų darbuotojų. Dedamos visos pastangos kuo greičiau pašalinti gedimus ir atnaujinti elektros energijos tiekimą.

„Pirmiausia gedimus šaliname ten, kur be elektros yra likę daugiausia gyventojų. Dedame visas pastangas kuo greičiau pašalinti gamtos stichijos padarinius ir atnaujinti elektros energijos tiekimą. Oro sąlygos gerėja ir naujų gedimų nebefiksuojame. Prašome ir klientų supratimo, nes gedimų šalinimo laikui turi įtakos dėl gausaus sniego sunkiai privažiuojami keliai ar ant oro linijų nuvirtę medžiai“, – sakė ESO Elektros tinklo valdymo skyriaus vadovas Ervinas Pareigis. Sekmadienio 12 val. duomenimis, Vilniaus regione elektros tiekimas buvo sutrikęs apie 24 tūkst. klientų, Kauno regione – apie 6 tūkst. klientų.

Liko be elektros

15min skaitytoja Asta skundėsi, kad siaučianti stichija ją paliko išvis be elektros. „Kačerginėje nėra elektros“, – pranešė ji. Pabandžius skambinti į ESO, moters esą nejungia: „Išgirstu skambučio kainą ir mane atjungia“. Anot Astos, „žiema – ne juokas. Šakos ir medžių viršūnės lūžta“.

Skundėsi ir kitas skaitytojas: „Vilniaus rajone jau kelias valandas nebėra elektros energijos. Bendoriuose tikrai niekur – net švieselės nesimato“, – rašė jis. Gausiai prisnigo ir Tauragėje, Jonavoje, tuo tarpu Varėnoje neiškrito nė viena snaigė. Šv. Velykomis be sniego džiaugiasi ir Šiaulių, Panevėžio, Telšių gyventojai.

ESA atstovas ryšiams su visuomene Martynas Burba 15min sakė, kad gedimai fiksuoti ir Kačerginėje: „Brigados dirba ir daro viską, kad gedimai būtų pašalinti kaip galima greičiau. Dėl labai didelio skambučių srauto išaugo atsiliepimo laikas, todėl jei nepavyksta prisiskambinti, prašome pabandyti vėliau“.

Elektra sutrikusi maždaug 30 tūkst. vartotojų

„Energijos skirstymo operatoriaus“ (ESO) pranešė, kad dėl sekmadienio naktį gausiai iškritusio sniego fiksuoti elektros tiekimo sutrikimai rytų ir vidurio Lietuvoje: Sekmadienio 8 val. duomenimis, elektros tiekimas buvo sutrikęs maždaug 30 tūkst. ESO klientų Vilniaus ir Kauno regionuose. „Gedimų šalinimui ESO telkia maksimalias pajėgas – organizuojamos papildomos bendrovės operatyvinės ir rangovų brigados. Dedamos visos pastangos kuo greičiau nustatyti gedimų vietas ir atnaujinti elektros energijos tiekimą“, – teigiama išplatintame pranešime.

„Gausus sniegas sutrikdė elektros skirstymo tinklo įrenginių darbą. Daugelyje vietų gedimus lėmė ant oro linijų nuvirtę medžiai. Organizuojame papildomas pajėgas ir į gedimų šalinimą įsitraukia vis daugiau brigadų. Siekiame kuo greičiau atstatyti elektros tiekimą, tačiau prašome ir klientų supratimo, nes gedimų šalinimo laikui turi įtakos dėl gausaus sniego sunkiai privažiuojami keliai ar ant oro linijų nuvirtę medžiai“, – sakė ESO Elektros tinklo valdymo skyriaus vadovas Ervinas Pareigis.

Sekmadienio 8 val. duomenimis, Kauno regione elektros tiekimas buvo sutrikęs 16,8 tūkst. klientų Iš jų daugiausiai – Kauno mieste ir rajone (10,5 tūkst.), Jonavos rajone (3 tūkst.), Šakių rajone (1,8 tūkst.), Kaišiadorių rajone (1,1 tūkst.). Vilniaus regione elektros daugiausiai neturinčių buvo Vilniaus rajone (9 tūkst.) ir Vilniaus mieste (5,3 tūkst.). Pastebėjus nutrūkusį elektros oro linijos laidą, jokiu būdu negalima jo liesti ar priartėti arčiau kaip 8 metrus. Negalima artintis ir liesti ant elektros laidų užvirtusių medžių, užkritusių šakų ar nuvirtusių oro linijų atramų, nes jie taip pat gali būti pavojingi gyvybei.

Dėkojame jiems už nuotraukas.

15min penktadienį rašė, kad pavasaris nusprendė papokštauti: vairuotojų laukia plikledis.

Anot sinoptikų, sekmadienį ciklonas pamažu trauksis. Vėjas pasisuks iš šiaurės, šiaurės vakarų ir į šalį pradės veržtis dar didesnis šaltis. Daug kur numatomi krituliai, nuo vidurdienio tarpai tarp snyguriavimų ir šlapdribos didės. Vėjas sustiprės iki 8-13 m/s, o vakariniuose rajonuose vietomis iki 15-17 m/s. Aukščiausia temperatūra įdienojus pakils tik iki 2-6 laipsnių šilumos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius