Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 05 31

15min iš Donbaso: rusų sraigtasparnį numušęs karys – apie kovas ore ir didžiausią svajonę

„Kai ateis jūsų anūkas ir paklaus, ką veikei karo metu, ką atsakysi? Kad sėdėjai ant sofos ir aiškinai, kad Ukrainos kariuomenė blogai kariauja?“ – apie priežastį, kodėl stojo ginti savo kariuomenės, 15min pasakojo 24-osios brigados karys, priešlėktuvinės raketinės sistemos operatorius Olehas. Karys, šaukiniu Sokil – į penktą dešimtį įkopęs vyras, kuris, prasidėjus plataus masto invazijai, buvo užsienyje, o dabar kovoja su rusų aviacija ir smogiamaisiais dronais Bachmuto kryptimi. Neseniai jam pavyko numušti rusų sraigtasparnį, tačiau jis tikino turįs didesnę svajonę.

Olehas ginti tėvynės stojo praėjusių metų birželį, buvo mobilizuotas. Prieš tai jis gyveno užsienyje, tačiau, prasidėjus plataus masto invazijai, nusprendė grįžti į Ukrainą.

„Bent porą mėnesių niekaip negalėjo manęs kur nors priskirti, bet galiausiai birželio 2 dieną mobilizavo“, – pasakojo Olehas.

Vyras kare dirba su zenitiniais raketiniais kompleksais, kuriuos įvaldė vos per du pasiruošimo mėnesius. Po jų buvo nusiųstas į frontą Mykolajivo srityje. Deja, pats sako nenuveikęs ten nieko reikšmingo.

„Galbūt buvo ne mano laikas ir ne mano vieta“, – svarstė karys.

Vėliau jis buvo pervestas į Kyjivą, kur pavyko pasiekti ilgai lauktą rezultatą – numušti priešo raketą. Tuo metu rusai intensyviai apšaudė Ukrainos kritinę infrastruktūrą, daugiausia elektrines. Būtent tokia ir buvo kario užduotis – apsaugoti šilumos elektrinę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius