Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Blinkenas Briuselyje tarsis dėl Afganistano, Ukrainos

JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas Briuselyje su sąjungininkėmis Europoje ir NATO tarsis dėl Afganistano, Ukrainos ir kitų klausimų.
Antony Blinkenas
Antony Blinkenas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pasak Valstybės departamento, A.Blinkenas derybas Belgijos sostinėje pradės antradienį, o trečiadienį į jas įsitrauks ir JAV gynybos sekretorius Lloydas Austinas.

Valstybės departamento atstovas Nedas Price'as pirmadienį sakė, kad A.Blinkenas pasinaudodamas šiuo vizitu „vėl patvirtins JAV įsipareigojimą transatlantiniam aljansui kaip svarbiai partnerystei siekiant bendrų tikslų“.

Vizitas surengtas prieš ankstesnio JAV prezidento Donaldo Trumpo administracijos nustatytą gegužės 1-osios terminą JAV vadovaujamos koalicijos kariams iš Afganistano išvesti.

VIDEO: Rusija telkia karius prie Ukrainos sienos: ar yra ko baimintis?

Pasak JAV prezidento Joe Bideno ir kitų pareigūnų, šio termino tikriausiai nebus laikomasi, nes Afganistano vyriausybės ir Talibano taikos derybos dar nedavė jokių rezultatų.

Be to, susitikimai Briuselyje rengiami kilus Vakarų susirūpinimui dėl Rusijos pajėgų telkimo prie Ukrainos sienos ir augant įtampai tarp Ukrainos pajėgų ir prorusiškų separatistų šios šalies rytuose.

JAV valstybės sekretorius taip pat turėtų aptarti intensyvėjančią, Europos Sąjungos remiamą diplomatiją dėl daugiašalio susitarimo su Iranu jo branduolinės programos apribojimo klausimu gaivinimo.

A.Blinkenas panašioms diskusijoms į Briuselį buvo nuvykęs ir praėjusį mėnesį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius