TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

A.Blinkenas: JAV stabdo kai kurias pagalbos Nigerio vyriausybei programas

Praėjus daugiau nei savaitei po to, kai per perversmą buvo nuverstas šalies prezidentas, Jungtinės Valstijos sustabdo kai kurias pagalbos programas Nigerio vyriausybei, penktadienį pranešė valstybės sekretorius Antony Blinkenas.
Nigeris
Nigeris / „Reuters“/„Scanpix“

„JAV vyriausybė stabdo tam tikras užsienio pagalbos programas, kuriomis naudojasi Nigerio vyriausybė“, – sakoma aukščiausio rango diplomato pareiškime, nepateikiant išsamesnės informacijos apie šias programas.

Tačiau gyvybes gelbstinti humanitarinė ir maisto pagalba bus tęsiama, teigė A. Blinkenas, o JAV ir toliau vykdys diplomatines ir saugumo operacijas, kad apsaugotų savo darbuotojus šalyje.

Vakarų Afrikos regioninis blokas ECOWAS pranešė, kad jo kariuomenės vadai susitarė dėl galimo įsikišimo Nigeryje plano, įskaitant galimą jėgos panaudojimą.

Ketvirtadienį laikraštyje „The Washington Post“ pasirodžiusioje skiltyje prezidentas Mohamedas Bazoumas paragino Vašingtoną ir tarptautinę bendruomenę atkurti Nigerio politinę tvarką, įspėdamas, kad jei bandymas įvykdyti perversmą bus sėkmingas, „tai turės pražūtingų pasekmių mūsų šaliai, mūsų regionui ir visam pasauliui“.

Nigeriui buvo skirtas svarbus vaidmuo Vakarų kovos su Sahelio regioną nuo 2012 metų kamuojančiu džihadistų sukilimu strategijose. Jungtinės Valstijos šioje šalyje dislokavo apie 1 000 karių.

„Kaip aiškiai nurodėme nuo pat šios situacijos pradžios, JAV pagalbos teikimas Nigerio vyriausybei priklauso nuo demokratinio valdymo ir pagarbos konstitucinei tvarkai, – sakė A.Blinkenas. – Esame ir toliau įsipareigoję remti Nigerio žmones, kad padėtume jiems išsaugoti sunkiai pasiektą demokratiją, ir dar kartą raginame nedelsiant atkurti demokratiškai išrinktą Nigerio vyriausybę.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius