TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

A.Blinkenas: Ukraina daro „aiškią ir tikrą pažangą“ mūšių su Rusija lauke

Ukrainiečių pajėgos daro „aiškią ir tikrą pažangą“ mūšių su Rusija lauke, pareiškė JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas, ketvirtadienį atvykęs iš anksto neskelbto vizito į Kyjivą ir paskelbęs apie naują karinę pagalbą Ukrainai.
Antony Blinkenas
Antony Blinkenas / „Zuma Press“/„Scanpix“ nuotr.

„Dar labai anksti, bet mes matome aiškią ir tikrą pažangą, visų pirma srityje aplink Chersoną. Matyti ir tam tikrų įdomių pokyčių Donbase šalies rytuose“, – pareiškė jis reporteriams.

A.Blinkenas, kurio susitikimas su prezidentu Volodymyru Zelenskiu tęsėsi dvi valandas, pareiškė matantis, kad Ukrainos pradėtas kontrpuolimas yra „tikrai efektyvus“.

„Didžiuojamės tuo, kad mūsų parama ir daugybės kitų šalių parama padeda daryti tai, ką daro ukrainiečiai – siekti išlaisvinti šios agresijos metu Rusijos užgrobtą teritoriją“, – pridūrė JAV valstybės sekretorius.

Ukrainos kariuomenė ketvirtadienį pranešė, kad vykdydama kontrpuolimą prieš Maskvos pajėgas atkovojo daugiau kaip 20 miestų ir kaimų šiaurės rytinėje Charkivo srityje, taip pat – teritorijų rytiniame Donbase ir Ukrainos pietuose.

Ukrainiečių „kariniai daliniai prasiveržė 50 km už priešo linijų. Vykdant aktyvias operacijas Charkivo srityje buvo išlaisvinta daugiau kaip 20 gyvenviečių“, sakė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų aukšto rango pareigūnas Oleksijus Hromovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius