Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

S.Cichanouskajos kuriamą Baltarusijos valdžios perdavimo tarybą papildė iškilūs veikėjai

Prie buvusios kandidatės į Baltarusijos prezidento postą Sviatlanos Cichanouskajos kuriamos valdžios perdavimo koordinavimo tarybos prisidėjo iškilių šios šalies visuomenės, verslo, kultūros ir politikos veikėjų, pirmadienį pranešė jos patikėtinė Volga Kavalkova.
Sviatlana Cichanouskaja
Sviatlana Cichanouskaja / „Scanpix“/AP nuotr.

„Į mus jau kreipėsi šimtai iškilių žmonių, profesionalų, tikrų baltarusių. Koordinacinės tarybos pagrindinis sąstatas bus suformuotas tokiu būdu, kad geriausiai atstovautų baltarusių tautai“, – per „Facebook“ parašė V.Kavalkova.

Po rugpjūčio 9-ąją įvykusių Baltarusijos prezidento rinkimų, kuriuos triuškinamai laimėjusiu buvo oficialiai paskelbtas autoritarinis lyderis Aliaksandras Lukašenka, nors opozicija rezultatus laiko suklastotais, į Lietuvą pasitraukusios S.Cichanouskajos štabas praeitą šeštadienį paskelbė pradėjęs valdžios perdavimo koordinavimo tarybos formavimą.

„Pradedame formuoti Koordinavimo tarybą. Tai bus išplėstinė iš itin gerbiamų visuomenės narių sudaryta darbo grupė, kuri turėtų aptarti ir sukurti saugius ir stabilius mechanizmus, užtikrinančius valdžios perdavimą“, – sakoma pranešime.

Pranešime taip pat pažymima, kad pradėtas potencialių tarybos narių paraiškų priėmimas. Štabas pažymi, kad koordinavimo tarybos narys turi būti „labai gerbiamas visuomenėje“ ir „pasirengęs pasiūlyti pokyčių idėjų, skirtų pakreipti padėtį į gerąją pusę, konstruktyviai aptarti pasiūlymus ir gerbti kitų tarybos narių nuomonę“.

V.Kavalkova nurodė, kad „įvykus kolegialiam aptarimui“, į Koordinacinę tarybą įtraukta daugiau kaip 30 žmonių.

Tarp jų yra pati V.Kavalkova, taip pat Nobelio literatūros premijos laureatė Sviatlana Aleksijevič, žmogaus teisių centro „Viasna“ pirmininkas Alesis Bialiackis, Kinijos ir Baltarusijos pramonės parko „Velikij Kamen“ administracijos atstovas Alesis Duko, teisininkas Maksimas Znakas, prezidento posto siekusio Viktaro Babarykos kampanijos vadovė Maryja Kalesnikava, kino scenaristas ir režisierius Andrejus Kureičykas, pedagogas Jauhenas Liviantas, verslo grupės „А-100“ vadovas Aliaksandras Centeras, menininkas Vladzimiras Cesleras, ekonomistas Siarhejus Čalas, kultūrologė Julija Čarniauskaja ir kiti.

„Tai nereiškia, kad kitų pareiškimai atmesti – tebevyksta koordinacinės tarybos pagrindinio sąstato formavimas ir bus sukurtos platformos išplėsto sąstato darbui, darbo ir ekspertų grupėms“, – patikrino V.Kavalkova.

Ji pridūrė, kad pirmasis koordinacinės tarybos posėdis įvyks artimiausiomis dienomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius