Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

A.Lukašenka 2023-iuosius paskelbė „taikos ir kūrybos“ metais

Baltarusijos lyderis Aliaksandras Lukašenka, remiantis Rusijos agresiją Ukrainoje, 2023-iuosius paskelbė „taikos ir kūrybos metais“.
Aliaksandras Lukašenka
Aliaksandras Lukašenka / „Scanpix“/AP nuotr.

Baltarusijos prezidento inerneto svetainėje rašoma, kad A.Lukašenka priėmė tokį sprendimą „siekdamas konsoliduoti Baltarusijos žmones, stiprinti taikos ir kūrybos idėjas visuomenėje kaip pagrindines Baltarusijos valstybės vystymosi sąlygas“.

Anot pranešimo, ateinančiais metais Baltarusijoje svarbiausios sritys bus „gyventojų karinio-patriotinio auklėjimo sistemos tobulinimas, piliečių ir visuomenės taikių iniciatyvų skatinimas, tarpreliginio dialogo, užtikrinančio taiką ir harmoniją Baltarusijos visuomenėje, skatinimas, Baltarusijos ekonominio modelio privalumų demonstravimas pasaulinių neramumų kontekste, kūrybinio darbo, kaip pagrindinės Baltarusijos valstybės vystymosi sąlygos, pozicionavimas.“

„Tokios temos sustiprins Baltarusijos, kaip taikos salos, pripažinimą, kurios neginčijama vertė šalies žmonėms yra svarus argumentas siekiant sutarimo kitais svarbiais viešojo gyvenimo klausimais. Baltarusijos atsakas į militarizaciją Europos regione bus taikus ir konstruktyvus jos tautiečių darbas“, – teigiama pranešime.

Demokratiškos Vakarų valstybės nepripažįsta A.Lukašenkos kaip teisėto prezidento.

Baltarusija, artima Rusijos sąjungininkė, remia Rusiją kare Ukrainoje. Baltarusija leido Rusijai surengti dalį invazijos iš savo teritorijos, suteikdama Rusijai trumpiausią įmanomą sausumos kelią į Ukrainos sostinę Kyjivą.

Baltarusija iš pradžių neigė, kad yra susijusi su karu, tačiau vėliau pripažino, kad leido savo teritorijoje dislokuotiems Rusijos raketų paleidimo įrenginiams šaudyti į Ukrainos taikinius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius