Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Lukašenka: afganistaniečiai į Europą keliaus per Baltarusiją

Baltarusijos autokratinis lyderis Aliaksandras Lukašenka toliau nepaliauja kalbėti apie migraciją. Jis pirmadienį pareiškė, kad migrantai ir pabėgėliai iš Afganistano, kurio kontrolę perėmė Talibano judėjimas, į Vakarus bandys vykti būtent per Baltarusijos teritoriją, skelbia Belta.by.
Aliaksandras Lukašenka
Aliaksandras Lukašenka / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

A.Lukašenka dalyvavo Kolektyvinio saugumo sutarties organizacijos neeilinėje sesijoje, skirtoje padėčiai Afganistane aptarti. Diskusijos vyko nuotoliniu būdu. Savo kalboje A.Lukašenka pabrėžė, kad Afganistano problema tik fiziškai toli nuo Baltarusijos.

„Pabėgėlių ir migrantų problema. Yra skirtingų skaičiavimų dėl galimo jų kiekio per pirmąją bangą. Bet nėra jokių abejonių, kad žmonės iš Afganistano prisidės prie srautų iš sunaikintos Sirijos, Irako, Libijos.

Tie žmonės jau prisijungė. Net jei jie galiausiai vyks į Vakarus, jie eis ir skris per mus“, – kalbėjo A.Lukašenka.

„Mes nesame toli. Mūsų planeta maža ir užgrūsta, o pasaulis išprotėjo. Ir kas žino, kas nutiks vėliau“, – pridūrė Baltarusijos lyderis, taip pat pareiškęs, kad įvykiai Afganistane jam liudija „gigantišką“ Vakarų pralaimėjimą, ir pabrėžęs, esą Afganistano kaimynės turėtų neįsileisti JAV karių, lėktuvų ar karinių bazių.

A.Lukašenka: mūsų planeta maža ir užgrūsta, o pasaulis išprotėjo. Ir kas žino, kas nutiks vėliau.

Kaip jau rašyta, A.Lukašenka toje pačioje kalboje vėliau leidosi į jam jau įprastus dezinformacinius kliedesius. Jis apkaltino Lenkiją dėl pasienio konflikto, kuriame esą dalyvavo pabėgėliai iš Afganistano.

„Per Baltarusiją į Vakarus išvyko kelios dešimtys, gal šimtai (visų nesuskaičiuosi), jau afganistaniečių – ne irakiečių, ne sirų, o būtent afganistaniečių, kuriuos jie pakvietė į Vakarus, pažadėjo priimti.

Ką padarė lenkai: jie Lenkijos teritorijoje sugaudė, kitaip nepasakysi, apie 50 žmonių, kurie, kaip jie patys prisipažino, vyko į Vokietiją. Ir grasindami ginklu, šaudydami jiems virš galvų, išstūmė juos į Baltarusijos pasienį“, – kalbėjo A.Lukašenka.

Europos Sąjunga ir Lenkija kaltina Baltarusijos režimą gabenant tūkstančius migrantų, daugiausiai iš Vidurio Rytų, ir verčiant juos neteisėtai kirsti Bendrijos šalių sienas. Tokia politika laikoma Minsko kerštu už Baltarusijai įvestas ES sankcijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius