-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A Lukašenka: Baltarusija dėl santykių su ES ir JAV nenutrauks santykių su Rusija

Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka penktadienį pareiškė, kad jo šalis neketina nutraukti santykių su Rusija dėl gerų santykių su Vakarais.
Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka
Aliaksandras Lukašenka: Baltarusija dėl santykių su ES ir JAV nenutrauks santykių su Rusija / „Scanpix“/ITAR-TASS nuotr.

„Norime gerų santykių su Vakarų Europa, bendrai su Europa, Europos Sąjunga, JAV. Aš kaip žmogus, nemažai metų esantis politikoje, suprantu tai ir suprantu, ką reiškia ES ir Amerika, bet mes niekada ir nė už jokius pinigus nenutrauksime savo santykių su broliška Rusija“, – sakė A.Lukašenka, susitikęs Minske su Latvijos užsienio reikalų ministru Edgaru Rinkevičiumi.

Prezidento žodžius citavo valstybinė naujienų agentūra „BelTA“.

A.Lukašenka taip pat sakė, kad jo reitingas Rusijoje viršija 60 procentų.

„Tai mūsų Rusija, mūsų žmonės, kurie mus gerbia ir kur Baltarusijos prezidento reitingas daugiatautėje Rusijoje – per 60 procentų. Kodėl turime kreivai žiūrėti į šią šalį, kuri sunkią minutę visuomet paremdavo mus?“ – klausė jis ir pridūrė: „Tačiau tai nereiškia, kad Vakarų, Rytų, Kinijos Liaudies Respublikos, su kuria palaikome gerus santykius ir turime bendrų interesų, atžvilgiu galime aukoti savo principinius interesus. To niekada nebus, bet jūs tai ir matote.“

„Pasaulis susaistytas tarpusavio priklausomybe: jūs nuo ko nors priklausote, mes nuo ko nors priklausome, nuo mūsų kas nors priklauso; taip galiu pasakyti apie Latviją, Lietuvą, Estiją. Mes – nedidelės valstybės, nors mažų valstybių nebūna, nes visos tautos lygios – ir negausios, ir gausios. Mes tuo pačiu remiamės. Valstybė negali dominuoti kažkieno atžvilgiu pagal plotą ar gyventojus; aš to išvis nepriimu“, – sakė A.Lukašenka.

Jis pažymėjo, kad tai ir yra Baltarusijos nepriklausomybės esmė. „Už tai visada pasisako ir Baltijos valstybės, taip pat ir Latvija. Galite būti tikri, kad palaikote santykius su suverenia nepriklausoma valstybe. Galvoju, kad taip bus visada, bent jau kol aš prezidentas – tai tikrai“, – pridūrė prezidentas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius