Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 11 09 /17:16

A.Lukašenka: „nesiklaupsime“ tvyrant priešpriešai dėl migrantų pasienyje su Lenkija

Baltarusijos autoritarinis prezidentas Aliaksandras Lukašenka antradienį pareiškė, kad nenori ginkluotos konfrontacijos, tačiau „nesiklaups“ tvyrant priešpriešai dėl migrantų pasienyje su Lenkija. A.Lukašenka antradienį migrantų krizę pasienyje su Lenkija aptarė su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu. A.Lukašenkos atstovų pranešime tikinama, kad prezidentai išreiškė susirūpinimą dėl to, jog bandydama neįleisti migrantų Lenkija prie sienos sutelkė dideles kariuomenės pajėgas.
Aliaksandras Lukašenka
Aliaksandras Lukašenka / AP/„Scanpix“ nuotr.

„Neieškome kovos“, – kalbėjo jis ir perspėjo, kad bet koks konfliktas įtrauktų ir Baltarusijos sąjungininkę Rusiją.

„Nesu beprotis, puikiai suprantu, kur tai gali nuvesti... Suprantame, žinome savo vietą. Bet nesiklaupsime“, – sakė A.Lukašenka interviu, kurį paskelbė valstybinė naujienų agentūra BelTA.

Baltarusijos vadovas Lenkiją aplaktino nežmonišku elgesiu su migrantais ir šaipėsi, jog ši prieš juos išrikiavo šarvuotą techniką. A.Lukašenka tikino, kad migracijos tranzito kelias iš Artimųjų Rytų valstybių į Vakarus yra gerai organizuotas ir kad Baltarusijos valdžia tame esą nedalyvauja. Baltarusijos autoritarinis prezidentas tikino, kad iš šio migracijos kanalo pelnosi patys vakariečiai, kurie migrantus pristato pas jų laukiančius artimuosius Vakarų Europos valstybėse.

Europos Sąjunga kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija keršijant už bloko sankcijas Minskui dėl represijų prieš opoziciją.

Baltarusija tai neigia ir kaltina Lenkiją pažeidžiant savo humanitarinius įsipareigojimus dėl to, kad ši neįsileidžia migrantų.

Padėtis Lenkijos ir Baltarusijos pasienyje komplikavosi pirmadienį, kai ten susirinko keli tūkstančiai migrantų, norinčių patekti į ES teritoriją. Ten sutelktoms Lenkijos saugumo pajėgoms pavyko atremti migrantų mėginimą masiškai prasiveržti per pasienio užtvaras. Lenkų pareigūnai šiuos įvykius pavadino sudėtingiausiu migracijos krizės etapu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius