Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

A.Lukašenka panoro pasitarti su V.Putinu ir prabilo apie bendrą erdvę su Rusija

Po nedemokratiškų prezidento rinkimų jau savaitę šalyje tęsiantis protesto akcijoms Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka įžvelgė būtinybę pasitarti su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu.
Vladimiras Putinas ir Aliaksandras Lukašenka
Vladimiras Putinas ir Aliaksandras Lukašenka / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Mes matome, kas dedasi. Negalime užsiliūliuoti taikiais veiksmais ir demonstracijomis. Mes matome, kas vyksta giliau. Matome tai labai gerai. Ir be to, juk mes metodiką spalvotų revoliucijų skaitėme“, – kalbėjo A.Lukašenka šeštadienį vykusiame pasitarime apie ekonomiką.

„Reikia susisiekti su Putinu, Rusijos prezidentu, kad galėčiau su juo pasitarti. Nes tai jau grėsmė ne tik Baltarusijai. Žinote, kai kurie rusai, matau, pernelyg protingi, pradeda rėkti apie baltarusius... Noriu pasakyti, kad Baltarusijos apsauga šiandien tai jau ne mažiau nei visos mūsų erdvės apsauga, visos Sąjunginės valstybės, ir pavyzdys kitiems. Jeigu baltarusiai neatlaikys, ta banga nuvilnys tenai“, – sakė jis.

A.Lukašenka tikino, kad žmonės gatvėse esą nesupranta, ką daro, o jiems vadovaujama iš užsienio. Taip pat jis prakalbo apie esą daugybę netikslios informacijos, melagingų pranešimų.

Anksčiau A.Lukašenka bandė demonstruoti esąs nepriklausomas nuo Rusijos ir prorusiškumu kaltino savo oponentus prezidento rinkimuose.

Taip pat jis yra kalbėjęs, kad būtent Rusija esą nusiteikusį prieš jo veiklą.

Šią savaitę A.Lukašenka kalbėjo vos kelis kartus. Jis pranešė esąs gyvas ir ne užsienyje. Taip pat paragino pareigūnus nemušti žmonių, kurie jau guli.

Po rugpjūčio 9 dieną vykusių Baltarusijos prezidento rinkimų, tūkstančiai baltarusių išėjo protestuoti gatves. Taikūs protestai buvo žiauriai malšinami, sulaikyta apie 7 tūkst. žmonių. Paleisti iš sulaikymo izoliatoriaus žmonės praneša buvę žiauriai mušami ir žeminami.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius