-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Lukašenka pareikalavo padidinti Baltarusijos gyventojų skaičių

Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka pareiškė, kad šalies gyventojų skaičių būtina padidinti iki 15 mln. žmonių. Apie tai, kaip skelbia naujienų agentūra BELTA, jis pareiškė ketvirtadienį.
Pora
Pora / „Fotolia“ nuotr.

„Svarbiausia mūsų užduotis, kurią jei ne mes, tai mūsų vaikai turi įveikti, – 15 mln. gyventojų. Tai mūsų šalies ekonominis saugumas, mūsų valstybės galia, o ji priklauso nuo žmonių“, – pareiškė A.Lukašenka.

Jis pridūrė, kad pastaraisiais metais šalyje stebima teigiama gyventojų skaičiaus prieaugio dinamika. „Būtina šią dinamiką ne tik išsaugoti, bet ir padidinti. Baltarusija gali išmaitinti 20 mln. žmonių“, – sakė Baltarusijos vadovas, pabrėždamas, kad šalies valdžia turėtų skatinti gimstamumą, aprūpinti žmones darbu, rūpintis gerovės didėjimu.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Prezidento rinkimai Baltarusijoje
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Prezidento rinkimai Baltarusijoje

A.Lukašenka ketvirtadienį taip pat pareikalavo priversti dirbti 300 tūkst. šalies piliečių. „Turime mažiausiai pusę milijono nedirbančių asmenų. Iš jų 200 tūkst. mes galime atleisti nuo darbo: daugiavaikius, ligonius, invalidus, žmones, kurie gal ir norėtų dirbti, bet negali dėl gyvenimo aplinkybių. Bet kur dar 300 tūkst.? Mes turime priversti juos dirbti. Štai ir visa ideologija. Nėra čia ko slėpti nuo liaudies“, – pareiškė A.Lukašenka.

Baltarusijoje yra 9,5 mln. gyventojų. 2016-aisiais jų padaugėjo 6 tūkstančiais.

Prieš metus A.Lukašenka baltarusius vyrus mokė, kaip reikia maitintis, kad pavyktų sėkmingai atlikti šeimynines pareigas. A.Lukašenkos nuomone, baltarusiai privalo kasdien sportuoti, o jeigu tam nėra laiko, laikytis griežto mitybos režimo. „Nustoti ryti! Pusryčiams maksimaliai trys kiaušiniai ir kavos puodelis, pietums – daržovių sriuba. Na, dar mėsos gabalėlis, kad pavyktų atlikti vyro pareigą, o vakare varškė – ir viskas“, – parekomendavo A.Lukašenka.

O štai 2014 metų balandį jis ragino baltarusius atsisakyti įprasto bulvių ir mėsos derinio. Pasak jo, su bulvėmis daug labiau dera silkė nei mėsa. Jis taip pat pridūrė, kad maitintis reikėtų išskirtinai tik Baltarusijoje pagaminama produkcija – „jokiu būdu ne užsienietiška“, nes „ji netinka mūsų organizmui“. Tiesa, kur Baltarusijoje galima sužvejoti silkės, A.Lukašenka nepaaiškino.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius