-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Lukašenka sako, kad Baltarusija paprašė Rusijos pristatyti naujų ginklų, Kremlius: apie tai nebuvo kalbama

Minskas paprašė Maskvos pristatyti naujų ginklų jų Sąjunginės valstybės saugumui sustiprinti, trečiadienį per susitikimą su Rusijos gynybos ministru Sergejumi Šoigu pareiškė Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka. Tačiau Rusija netrukus pranešė, kad apie ginklų tiekimą per A.Lukašenkos ir Vladimiro Putino susitikimą nebuvo kalbama.
Aliaksandras Lukašenka ir Vladimiras Putinas
Aliaksandras Lukašenka ir Vladimiras Putinas / „Scanpix“/ITAR-TASS nuotr.

„Aš taip pat paklausiau Rusijos prezidento apie tam tikras ginklų rūšis. Pasakiau jam, kad jums atvykus pažiūrėsime, ką ir kur reikia realiai sustiprinti kalbant apie Sąjunginę valstybę“, – A.Lukašenkos žodžius citavo valstybinė naujienų agentūra BelTA, nors Kremlius tai netrukus paneigė.

„Bijoti nėra ko, esame pasirengę to siekti. Vėliausi įvykiai rodo, kad turime drąsiau ginti tiek baltarusių, tiek rusų interesus. Taip jau nutiko, kad šiuo atžvilgiu likome vieni, bet ne silpniausi“, – pažymėjo jis.

„Jei kažkas mano, kad Baltarusija susilpnėjo, kad mes neatsilaikysime, kad Rusija pasitrauks į šalį – tai samprotavimai kvailiams. Esame pajėgūs valdyti padėtį ne tik Baltarusijoje, bet ir palei mūsų sienų perimetrą. Galite neabejoti mūsų patikimumu kalbant apie mūsų bendros tėvynės gynybą – nuo Bresto iki Vladivostoko“, – sakė A.Lukašenka.

„Dėl pastarojo meto įvykių esame dar labiau linkę laikytis išvien ir užtikrinti, kad niekam nepavyktų įvaryti pleišto tarp mūsų visiems tiems, kas to tikėjosi ir tikisi“, – pareiškė jis.

A.Lukašenka pirmadienį susitiko Sočyje su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu. Pastarasis tuomet pabrėžė, jog abi šalys tęs bendradarbiavimą karinėje srityje.

Per susitikimą nebuvo svarstoma galimybė leisti Rusijai įsteigti Baltarusijoje karinę bazę mainais į paramą A.Lukašenkai, tokios spėlionės neturi pagrindo, pirmadienį pareiškė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas.

Šiuo metu netoli Bresto vyksta pratybos „Slavų brolija“, kuriose, anot Maskvos, dalyvauja apie 300 elitinių rusų desantininkų.

Pirmasis mokymų etapas turi baigtis rugsėjo 25 dieną, o spalį prasidės antrasis, pranešė Maskva ir Minskas.

Manevrai vyksta Baltarusijoje jau daugiau kaip mėnesį tęsiantis protestams dėl rugpjūtį įvykusių prezidento rinkimų, kurių laimėtoju buvo paskelbtas autokratas A.Lukašenka. Opozicija ir Vakarai tuos rinkimus laiko suklastotais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius