Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Lukašenkos melas: Ukraina norėjo pulti Baltarusiją, todėl Rusija ją užpuolė „prevenciškai“

Baltarusijos diktatorius Aliaksandras Lukašenka melagingai pareiškė, kad Rusija užpuolė Ukrainą gindama Baltarusiją, nes esą Kyjivas planavo karinę ataką prie baltarusius. Šis teiginys visiškai neatitinka tikrovės.
Lukašenka, Putinas
Lukašenka, Putinas

Tokius teiginius A.Lukašenka išsakė per spaudos konferenciją, vykusią po pokalbio su Vladimiru Putinu.

Kaip rašo UNIAN, pokalbio tarp V.Putino ir A.Lukašenkos metu buvo aptarta padėtis regione ir Ukrainoje, dvišalių santykių klausimas, bendradarbiavimo plėtra ir ekonominis bendradarbiavimas sankcijų veikimo sąlygomis.

Ukrainos naujienų agentūra rašo, kad į šį susitikimą su Rusijos prezidentu A.Lukašenka atsinešė žemėlapį, kuriame neva buvo pažymėti Baltarusijos užpuolimo planai, kuriuos esą rezgė Kyjivas.

„Jie ruošėsi ne tik smūgiui Donbase. Jie kūrė pozicijas smūgiui Baltarusijai. Jei Rusija nebūtų sudavusi prevencinio smūgio, Ukraina būtų užpuolusi Baltarusiją“, – UNIAN cituoja diktatorių.

Teigta, kad atsakas prieš Ukrainą – „prevencinė“ priemonė.

Rusija į Ukrainą įsiveržė vasario 24 dieną. Karas pradėtas po kelių mėnesių pasirengimo. Rusijos veiksmai pagal tarptautinę teisę yra neteisėtas agresijos aktas, o Maskva pastaruoju metu Ukrainoje vykdo ir karo nusikaltimus, atakuodama civilius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius