TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

A.Melnykas: sprendimas aprūpinti Ukrainą naikintuvais bus priimtas, bet bus gaištama laiko

Ukrainos užsienio reikalų viceministras Andrijus Melnykas pareiškė, kad sprendimas aprūpinti Ukrainą naikintuvais bus priimtas, tačiau bus gaištamas laikas, rašo Ukrainos naujienų agentūra „Unian“.
Andrijus Melnykas
Andrijus Melnykas / „Scanpix“ / DPA nuotr.

Televizijai jis priminė, kad anksčiau Vakarų partnerių raudona linija buvo aprūpinti Ukrainą moderniais tankais, kad nebūtų provokuojama Rusija. Tačiau vis dėlto sprendimas buvo priimtas ir tankų koalicija jau sukurta.

„Kita raudona linija yra orlaiviai, tai naikintuvai. Čia ir Vokietijoje, ir kitose šalyse išlieka logika, kad jei bus lėktuvų, tai gali sukelti eskalaciją, kurios visi baiminasi. Sakoma, kad tai bus nauja provokacija, o tada Putinas būtinai išsisuks ir ten, neduok Dieve, panaudos branduolinį ginklą“, – aiškino situaciją dėl partnerių nuogąstavimų aprūpinti Ukrainą naikintuvais A.Melnykas.

Jo žodžiais tariant, gaila, nes prarandamas laikas. Kartu jis pabrėžė, kad Ukraina įtikins Vokietijos kanclerį Olafą Scholzą ir kitų šalių vadovus peržengti šias raudonas linijas.

A.Melnykas pridūrė, kad visi kariniai ekspertai, įskaitant vokiečių, sako, jog Ukrainai reikia šių lėktuvų, kad išlaisvintų okupuotas teritorijas. Diplomatas mano, kad net ir dėl šios priežasties šis sprendimas akivaizdžiai bus priimtas.

„Tačiau ir vėl dėl šio sprendimo prarasime savaites, o gal net mėnesius. O tada ponas Scholzas pasakos ir priekaištaus kitiems, kodėl valstybės nepalaiko“, – pridūrė jis.

Pasak jo, taip pat bus naikintuvų koalicija. Tačiau jis pabrėžė, kad tai turi būti padaryta greitai.

„Rusijos oro erdvės pranašumas išlieka – rusai turi daugiau kaip tūkstantį orlaivių, kurie bet kuriuo metu gali būti panaudoti. Šiuo metu jie dalyvauja ribotai“, – sakė Ukrainos užsienio reikalų viceministras.

Kartu A.Melnykas pabrėžė, kad be naikintuvų aprūpinimo tai būtų „nepasakyčiau, kad neįmanoma, bet labai, labai sudėtinga ir kainuotų labai skirtingai“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius