-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Merkel: Prancūzijos ir Vokietijos sutartis – žingsnis Europos kariuomenės link

Vokietijos kanclerė Angela Merkel antradienį pareiškė, kad naujoji Prancūzijos ir Vokietijos draugystės sutartis yra žingsnis bendros Europos kariuomenės sukūrimo link.
Emmanuelis Macronas ir Angela Merkel
Emmanuelis Macronas ir Angela Merkel / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pasak kanclerės, sutartimi siekiama sukurti prancūzų ir vokiečių „bendrą karinę kultūrą“. Be to, sutartis „prisideda prie Europos kariuomenės sukūrimo“.

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas ir A.Merkel Vokietijos vakariniame Acheno mieste antradienį pasirašo naują draugystės sutartį, kuria šalys pasižada stiprinti ryšius ekonomikos bei gynybos srityse bei patvirtina savo įsipareigojimą Europos Sąjungai.

E.Macronas jau spėjo išreikšti pasipiktinimą „skleidžiančiaisiais melą“ apie naują Prancūzijos ir Vokietijos draugystės sutartį.

„Tie, kurie pamiršta Prancūzijos ir Vokietijos susitaikymo vertę, patys tampa praeities nusikaltimų bendrininkais. Tie, kurie skleidžia melą, įžeidžia tuos žmones, kuriuos jie apsimeta ginantys, siekdami pakartoti mūsų istoriją“, – pareiškė Prancūzijos lyderis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius