-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Merkel ragina pažaboti ultradešiniųjų ekstremizmą Vokietijoje

Kanclerė Angela Merkel šeštadienį pareiškė, kad Vokietijos vyriausybė yra „labai labai rimtai“ nusiteikusi kovoti su kraštutinių dešiniųjų ekstremizmu, keliančiu „didelį iššūkį mums visiems“. Tokį pareiškimą ji padarė, prieš imigrantus galimai nusistačiusiam vyrui nušovus vieną valdančiajai partijai priklaususį vietos politiką.
Angela Merkel Bundestage
Angela Merkel Bundestage / „Scanpix“/AP nuotr.

Su ultradešiniųjų pažiūrų ekstremistais „turi būti kovojama nuo pat pradžių, be jokių tabu“, per liuteronų protestantų sueigą vakariniame Dortmundo mieste kalbėjo kanclerė.

Pasak vokiečių lyderės, birželio 2 dieną įvykdytas Kaselio administracijos vadovo Walterio Lubcke nužudymas jo namuose yra „ne tik baisus įvykis, bet ir didelis iššūkis mums visiems, nes turime įsitikinti, ar visuose (visuomenės) lygiuose nėra kraštutinių dešiniųjų tendencijų“.

Prieš savaitę buvo suimtas 45 metų įtariamasis Stephanas Ernstas, kuris, kaip pranešė žiniasklaida, anksčiau nesėkmingai mėgino detonuoti vamzdinę bombą viename pabėgėlių centre.

Vokietijos vidaus reikalų ministras Horstas Seehoferis šeštadienį taip pat pažadėjo imtis griežtesnės ultradešiniųjų ekstremistų daromų nusikaltimų prevencijos. Ministro teigimu, tokie nusikaltimai tapo „tikru pavojumi“ visuomenei.

„Šis nužudymas mane motyvavo padaryti viską, kad būtų padidintas saugumo lygis, – šeštadienį pareiškė H.Seehoferis vokiečių laikraščiui „Funke“. – Mūsų pareiga yra padaryti viską, kad apsaugotumėm žmones, kuriems iškilo pavojus“.

Tuo metu keli šimtai žmonių šeštadienį atidavė duoklę nušautam politikui jo gimtajame Volfhageno miestelyje, esančiame netoli Kaselio, kur W.Lubcke vadovavo regiono vyriausybei, informavo naujienų agentūra DPA.

W.Lubcke tvirtai palaikė A.Merkel sprendimą per 2015 metų migrantų antplūdį atverti sieną prieglobsčio prašytojams. Jis taip pat išprovokavo kraštutinių dešiniųjų įtūžį savo pareiškimu, kad tokiai politikai nepritariantys vokiečiai galėtų palikti šalį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius