Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Merkel vis dar mato „visus šansus“ pasiekti „Brexit“ susitarimą

Vokietijos kanclerė Angela Merkel trečiadienį sakė mananti, kad vis dar galima pasiekti susitarimą su Jungtine Karalyste dėl jos tvarkingo išstojimo iš Europos Sąjungos.
Angela Merkel ir Borisas Johnsonas
Angela Merkel ir Borisas Johnsonas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kalbėdama žemuosiuose parlamento rūmuose Vokietijos lyderė sakė, kad vis dar yra laiko sudaryti veiksmingą sutartį, ir pažadėjo kovoti dėl susitarimo.

„ES po kelių mėnesių išgyvens svarbios narės išėjimą, Britanijos išėjimą“, – sakė A.Merkel.

„Aš tvirtai įsitikinusi, kad vis dar turime visus šansus padaryti tai tvarkingai, ir Vokietijos vyriausybė iki pat paskutinės dienos stengsis, kad tai taptų įmanoma“, – pabrėžė kanclerė.

Tačiau ji pridūrė, kad jei ES ir Britanija nesugebės susitarti dėl „Brexit“ sąlygų, Vokietija, kaip didžiausia bloko ekonomika, bus pasirengusi netvarkingoms „skyryboms“.

Britų ministras pirmininkas Borisas Johnsonas pirmadienį įšaldė parlamento darbą po virtinės konfliktų su parlamentarais dėl jo „Brexit“ plano, bet tvirtino, jog deda visas pastangas, kad pasiektų susitarimą su ES.

Artėjant planuojamai išstojimo datai – spalio 31-ajai – B.Johnsonas sakė: „Labai sunkiai dirbame, kad pasiektume susitarimą. Galvoju, kad pasieksime susitarimą, bet jei bus absoliučiai būtina, išeisime be sutarties.“

A.Merkel ne kartą reiškė susirūpinimą, kad „Brexit“ be sutarties gali suduoti skaudų smūgį Europos ekonomikai, kuriai ir taip jau gresia recesija.

Tačiau ji pabrėžė, jog ES principingumas yra pernelyg svarbus, kad dėl sutarties būtų galima paaukoti esminius principus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius