Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Merkel: Vokietijos 2021-aisiais laukia „sunkus metas“ su virusu

Vokietijos „istorinė“ koronaviruso krizė tęsis ir 2021 metais, nors vakcinos suteikia vilties, ketvirtadienį paskelbtame naujametiniame sveikinime sakė vokiečių kanclerė Angela Merkel.
Angelos Merkel naujametinis sveikinimas
Angelos Merkel naujametinis sveikinimas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kanclerė taip pat smerkė skleidžiamas sąmokslo teorijas apie virusą, kurios esančios ne tik „neteisingos ir pavojingos“, bet ir „ciniškos bei žiaurios“ per pandemiją kančias patyrusių žmonių atžvilgiu.

„Šios dienos ir šios savaitės... yra sunkios mūsų šaliai, – sakė A.Merkel. – Ir tai dar truks gana ilgai.“

Savo, kaip kanclerės, paskutiniame Naujųjų metų sveikinime A.Merkel, kaip jai įprasta, kalbėjo rimtai. „Žiema ir toliau bus sunki. Pandemijos keliami iššūkiai vis dar didžiuliai“, – sakė ji.

Keturias kadencijas dirbusi A.Merkel padėkojo „didžiajai daugumai“ vokiečių, kurie laikėsi suvaržymų, įvestų bandant suvaldyti viruso plitimą.

Tačiau ji turėjo griežtų žodžių virusą skeptiškai vertinantiems žmonėms, kurie protestavo gatvėse ir kartais ignoruodavo tokias saugumo priemones kaip kaukių dėvėjimas.

„Galiu tik įsivaizduoti žmonių, kurie dėl koronaviruso gedi artimojo ar vis dar jaučia COVID-19 pasekmes, kartėlį, kuomet kas nors ginčija ar neigia viruso egzistavimą. Sąmokslo teorijos yra ne tik neteisingos ir pavojingos; jos taip pat yra ciniškos ir žiaurios šių žmonių atžvilgiu,“ – sakė kanclerė.

Vis dėlto ji pridūrė, kad dėl ateinančių metų yra vilties. „Kai kada viltis turi naują pavidalą: pirmųjų paskiepytų žmonių“ senelių namuose ir medicinos įstaigose, sakė A.Merkel.

Pasak kanclerės, per 15 jos valdymo metų „mes niekada, nepaisydami rūpesčių, taip neskubėjome pradėti naujų metų“.

Su pirmąja pandemijos banga puikiai susitvarkiusiai Vokietijai antroji banga smogė labai skaudžiai. Šalyje iš viso nuo COVID-19 jau mirė per 32 tūkst. žmonių. Trečiadienį per parą užregistruojamų mirties nuo šios ligos atvejų skaičius pirmą kartą viršijo tūkstantį, nors pareigūnai nurodo, kad tai iš dalies nulėmė informacijos apie ankstesnius mirties atvejus vėlavimas.

Šalyje iki sausio 10-osios galioja dalinis karantinas, nedirba dauguma parduotuvių, mokyklos, restoranai, kultūros ir laisvalaikio įstaigos.

Naujųjų metų sutikimas bus santūresnis. Šalyje uždrausta pardavinėti pirotechnikos priemones, griežtai ribojamas viešai susiburti galinčių žmonių skaičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius