Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

A.Merkel: Vokietijos negąsdina galimas kišimasis iš išorės į jos rinkimus

Vokietija nebijo dėl Rusijos kišimosi į jos rinkimus, bet ketina užkirsti kelią bandymams dezinformuoti jos visuomenę, pareiškė Vokietijos kanclerė Angela Merkel po susitikimo su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu.
Angela Merkel ir Vladimiras Putinas Sočyje
Angela Merkel ir Vladimiras Putinas Sočyje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Nesu iš tų, kurie bijo“, – sakė A.Merkel spaudos konferencijoje, paklausta apie Maskvos galimą kišimąsi į rinkimų kampaniją Vokietijoje.

„Tačiau šiurkščios dezinformacijos atveju, kaip, pavyzdžiui, mergaitės Lizos atvejis arba atvejis Lietuvoje, kur pasirodė tam tikrų kaltinimų mūsų kariams, mes imsimės šios problemos.

Mes dirbsime su savo piliečiais, žinome, kad kibernetiniai nusikaltimai yra tarptautinis iššūkis“, – sakė A.Merkel, taip pat pabrėžė esanti įsitikinusi, kad rinkimų kampanija Vokietijoje praeis be įsikišimo iš išorės.

A.Merkel turėjo omenyje Lietuvoje prieš vasario 16-osios minėjimą Seimo pirmininkui atsiųstą melagingą laišką apie NATO vokiečių karių neva išprievartautą Jonavos rajono vaikų globos auklėtinę, penkiolikmetę našlaitę.

2016 metų sausį Vokietijoje kilo tarptautinis skandalas dėl neva buvusio trylikametės rusės Lizos išprievartavimo, dėl kurio kaltinti migrantai. Iš tikrųjų tą naktį Liza miegojo savo draugo namuose, nustatė Berlyno prokuratūra.

Į šią melagingą istorija aktyviai reaguota Rusijoje. Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas sakė, kad Maskvoje apie šį incidentą sužinota „ne iš oficialių Vokietijos struktūrų, o iš rusakalbės bendruomenės, paskui iš šios šeimos advokatų ir iš Lizos tėvų.“

Jis dar tvirtino patikėjęs, kad mergaitė buvo pagrobta, ir apkaltino policiją jos dingimo slėpimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius