Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Navalnas iš kalėjimo – apie karo grėsmę, V.Putiną ir vizą R.Abramovičiui

Kolonijoje kalintis garsiausias Rusijos opozicionierius Aleksejus Navalnas tinkle „Twitter“ sureagavo į pastaraisiais mėnesiais šalyje itin suaktyvėjusias kalbas apie tariamą NATO grėsmę. Prabilęs apie „isteriją“, jis vis dėlto atkreipė dėmesį į faktą, kad Aljanso ir ES narė Portugalija kuo ramiausiai suteikė pilietybę „Putino pinigine“ vadinamam oligarchui Romanui Abramovičiui.
Aleksejus Navalnas
Aleksejus Navalnas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Mūsų barake televizorius visą dieną isteriškai kovoja su NATO. Per visus kanalus kalbama apie NATO grėsmę. Pats Putinas verkia, kad NATO yra prie mūsų durų slenksčio ir kad neturime kur atsitraukti“, – rašo A.Navalnas.

Jis priduria, kad žiūrint televiziją gali susidaryti įspūdis, jog visa Rusija jau gyvena remdamasi šia retorika ir nebesidomi jokiomis kitomis naujienomis.

„Bet tada ateina advokatas ir pasako naujienų iš tikro gyvenimo. Pasirodo, artimiausias Putinui oligarchas ir viena jo piniginių, Romanas Abramovičius, gavo Portugalijos pilietybę. NATO šalies narės pilietybę“, – teigia aktyvistas.

Tiek Portugalija, tiek paties R.Abramovičiaus atstovai šią savaitę iš tiesų patvirtino, kad turtuoliui šios šalies, priklausančios tiek NATO, tiek ES, pilietybė buvo suteikta dar balandį.

R.Abramovičius anksčiau siekė britiško dokumento, bet pašlijus Maskvos ir Londono santykiams jis dar 2018 metais prašymą atsiėmė.

„Scanpix“/AP nuotr./Romanas Abramovičius
„Scanpix“/AP nuotr./Romanas Abramovičius

„Jis pagaliau rado valstybę, kurioje gali išskirti kažkiek kyšių, pusiau oficialių ir oficialių išmokų bei atsidurti ES ir NATO – kaip sakoma, kitoje Putino fronto linijos pusėje“, – pastebi A.Navanas.

Jis taip pat primena, kad R.Abramovičius švenčių proga pasidovanojo sau naują lėktuvą – 350 mln. dolerių vertės „Boeing 787“, pagamintą svarbiausioje NATO narėje – Jungtinėse Valstijose: „Pinigai, už kuriuos būtų galima pagaminti dešimt rusiškų „Suchoi“ naikintuvų, nukeliavo į šios šalies ekonomiką.“

A.Navalnas: Portugalijos pareigūnai nešiojasi pinigų pilnus lagaminus. JAV ekonomika sulaukė 350 mln. dolerių. TV laidų vedėjai liaupsina Putiną už kovą su NATO. Tai tobulas veidmainiavimo ir korupcijos ratas.

A.Navalnas piktinasi: „Na štai. Putino piniginė brangiu lėktuvu skrenda į NATO šalį. Kaip drąsu.“

„O jei kas nors pamiršo, štai kaip Abramovičius susikrovė didžiąją dalį turto: 1997 metais jis už 100 mln. dolerių privatizavo „Sibneft“.

2005 metais jis su Putinu sudarė amžiaus sandorį. Valstybė iš Abramovičiaus nusipirko „Sibneft“, bet šį kartą – už 13,1 mlrd. dolerių. Genialu, tiesa? Jie tiesiog pasiėmė 13 mlrd. dolerių iš mūsų kišenių“, – rašo A.Navalnas.

Jo teigimu, būtent už tokius pinigus oligarchai perka futbolo klubus, nekilnojamąjį turtą ir lėktuvas: „Tie patys pinigai grįžta ir pas Putiną. Mūsų tyrimas parodė, kad Putino rūmai Gelendžike buvo iš dalies pastatyti už Abramovičiaus pinigus.“

„Scanpix“/AP nuotr./Vladimiro Putino rūmai
„Scanpix“/AP nuotr./Vladimiro Putino rūmai

„Ir visi laimingi. Putinas ir Abramovičius vagia biudžeto lėšas ir investuoja jas Vakaruose. Vakarai gąsdinasi dėl Putino invazijos į Ukrainą, bet suteikia pilietybę rusų oligarchui.

Portugalijos pareigūnai nešiojasi pinigų pilnus lagaminus. JAV ekonomika sulaukė 350 mln. dolerių. TV laidų vedėjai liaupsina Putiną už kovą su NATO. Tai tobulas veidmainiavimo ir korupcijos ratas.

O liūdnas Rusijos pilietis, kuris už visa tai sumokėjo, stovi parduotuvėje ir galvoja, ar jam užteks pinigų degtinės buteliui ir trims apelsinams“, – baigia A.Navalnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius