-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Navalnas sako buvęs perkeltas į pažeidimais pagarsėjusią griežto režimo koloniją

Kalinamas Kremliaus kritikas Aleksejus Navalnas trečiadienį pranešė buvęs perkeltas į griežto režimo pataisos koloniją, kurią jo bendražygiai vadina „vienu baisiausių Rusijos kalėjimų“.
Aleksejus Navalnas
Aleksejus Navalnas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pagrindinis prezidento Vladimiro Putino kritikas, remdamasis kitų kalinių pasakojimais, praėjusį mėnesį pareiškė, kad Rusijos valdžios institucijos jam rengia „kalėjimą kalėjime“.

A.Navalnas yra nuteistas kalėti pustrečių metų už lygtinio paleidimo sąlygų pažeidimą senoje sukčiavimo byloje, jo šalininkų vadinamoje bausme už Kremliui mestą iššūkį.

Kovą 46 metų opozicionieriaus įkalinimo bausmė buvo pratęsta iki devynerių metų, nes jis buvo pripažintas kaltu dėl aukų jo politinei organizacijai išgrobstymo ir teismo negerbimo.

Jis buvo laikomas maždaug 100 km į rytus nuo Maskvos esančioje kolonijoje, bet antradienį viena iš A.Navalno advokatų Olga Michailova sakė, jog tos kolonijos Pokrovo mieste pareigūnai pranešė, kad jis perkeltas į griežto režimo koloniją.

„Labas visiems iš griežto režimo zonos“, – sakoma trečiadienį socialiniame tinkle A.Navalno „Instagram“ paskyroje paskelbtame pranešime.

„Vakar buvau perkeltas į Melechovo pataisos koloniją“, – sakė A.Navalnas, pridūręs, kad yra karantine ir neturi „daug ką pasakyti“.

Netoli Vladimiro miesto ir maždaug už 250 km į rytus nuo Maskvos nutolusi įkalinimo įstaiga yra ne kartą tapusi žurnalistinių tyrimų objektu dėl kalinių išnaudojimo.

A.Navalno atstovė spaudai Kira Jarmyš gegužę sakė, kad „vieta, į kurią jis bus perkeltas, pagarsėjusi tuo, kad joje kaliniai kankinami ir žudomi“.

Melechovo koloniją ji pavadino „vienu baisiausių Rusijos kalėjimų“.

A.Navalnas išgarsėjo kaip korupciją demaskuojantis tinklaraštininkas ir prieš savo įkalinimą buvo mobilizavęs antivyriausybinius protestus visoje Rusijoje.

2020-aisiais jis vos liko gyvas po bandymo jį nunuodyti Sovietų Sąjungoje sukurta kovine nervus paralyžiuojančia medžiaga „Novičiok“. A.Navalnas kaltina Rusijos valdžią, bet Kremlius neigia, kad yra su tuo kaip nors susijęs.

A.Navalnas buvo areštuotas pernai, kai sugrįžo iš Vokietijos, kur gydėsi po apnuodijimo. Jo areštą pasmerkė daug šalių, Vakarų sostinės dėl to įvedė sankcijų Maskvai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius