Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Navalnas sutramdytas – kas liko iš Rusijos opozicijos?

Oficialus pagrindinės Rusijos opozicijos grupės uždraudimas. Pasikėsinimas į Kremliaus kritiką, po kurio jis vis tiek įkalinamas. Draudimai rengti protestus gatvėse. Griežtesnės represijos prieš nepriklausomą žiniasklaidą. Ar Vladimiro Putino režimo kritikai geba prisitaikyti prie naujosios realybės?
Grafitis su Aleksejaus Navalno atvaizdu
Grafitis su Aleksejaus Navalno atvaizdu / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Rusijos vidaus politika per pastaruosius metus pasisuko nelinksma kryptimi – galbūt, kaip sako vieni komentatoriai, dėl valdžios baimės, kad kils pandemijos paskatintas ekonominis nepasitenkinimas, arba, kaip teigia kiti, dėl to, kad Kremliuje galią sukaupė saugumo pareigūnų klanas.

JAV Prezidentas Joe Bidenas pareiškė, kad susitikęs su prezidentu Vladimiru Putinu Ženevoje paprieštaraus tokioms represijoms.

Savo ruožtu V.Putinas yra sakęs, kad Rusijos vidaus reikalai nėra atvirų diskusijų klausimas ir bet kokiu atveju jie per daug nesiskiria nuo kitose šalyse vykstančių politinių peripetijų.

„Požiūriai į mūsų politinę sistemą gali skirtis, – praėjusią savaitę tarptautinių naujienų agentūrų vadovams sakė V.Putinas. – Tiesiog suteikite mums teisę, prašau, patiems nuspręsti, kaip organizuoti šią mūsų gyvenimo dalį.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius