Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 09 06 /15:07

Advokatai apskųs M.Znakui ir M.Kalesnikavai teismo skirtą nuosprendį

Baltarusijos koordinacinės tarybos prezidiumo narių Maksimo Znako ir Maryjos Kalesnikavos advokatai per 10 dienų apskųs kaltinamąjį nuosprendį Aukščiausiajam Teismui.
Maryja Kalesnikava
Maryja Kalesnikava / „Scanpix“/AP nuotr.

„Paskelbtas nuosprendis Maksimui Znakui ir Maryjai Kalesnikavai, jie buvo nuteisti atitinkamai 10 metų ir 11 metų laisvės atėmimo bausmėmis. Šis nuosprendis yra neteisėtas ir nepagrįstas, jis nepagrįstas įrodymais“, – pirmadienį žurnalistams pareiškė M.Znakui teisme atstovavęs advokatas Jauhenas Pylčanka.

„Bylos nagrinėjimo metu nebuvo patvirtinta nei jų kaltė, nei tai, kad jie įvykdė jiems inkriminuotus nusikaltimus. Žinoma, gynyba apskųs šį nuosprendį, per 10 dienų bus pateikti apeliaciniai skundai. Aš manau, patys mūsų ginamieji taip pateiks skundus“, – sakė jis.

Teismo nuosprendis dar neįsigaliojo, jį galima apskųsti apeliacine tvarka.

ES pasmerkė nuosprendį

Europos Sąjunga pirmadienį pasmerkė Baltarusijos teismo sprendimą dviem opozicijos aktyvistams skirti ilgas įkalinimo bausmes pavadinusi tai akivaizdžiu žmogaus teisių pažeidimu ir paragino nedelsiant ir besąlygiškai juos paleisti.

„ES apgailestauja, kad Minsko režimas toliau akivaizdžiai nepaiso Baltarusijos žmonių žmogaus teisių ir pagrindinių laisvių“, – sakoma ES atstovo užsienio politikos klausimais pranešime.

JK smerkia baltarusių opozicionierių įkalinimą

Jungtinė Karalystė pirmadienį pasmerkė baltarusių opozicionieriams Maryjai Kalesnikavai bei Maksimui Znakui Minsko teismo skirtas griežtas laisvės atėmimo bausmes, pavadinusi jas „puolimu prieš demokratijos ir laisvės gynėjus“.

Britų užsienio reikalų sekretorius Dominicas Raabas sakė, kad autoritarinio prezidento Aliaksandro Lukašenkos režimas „privalo nutraukti šias represijas ir paleisti visus politinius kalinius“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius