Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 12 04 /13:12

Afganistane per išpuolį žuvo japonų gydytojas ir penki afganai

Per išpuolį Afganistano rytinėje Nangarharo provincijoje trečiadienį žuvo dešimtmečius šioje šalyje dirbęs japonų gydytojas ir penki afganai, pranešė pareigūnai.
Išpuolis Afganistano rytinėje Nangarharo provincijoje
Išpuolis Afganistano rytinėje Nangarharo provincijoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Į automobilyje buvusį 73 metų Tetsu Nakamurą, kuris vadovavo labdaros organizacijai „Peace Japan Medical Services“, japoniškai vadinamai „Peshawar Kai“, buvo šauta Džalalabado mieste.

„Deja, dr. Nakamura nuo sužeidimų, patirtų per ginkluotą užpuolimą šį rytą, mirė“, – sakė Nangarharo gubernatoriaus atstovas Attaullah Khogyani.

T.Nakamura Japonijoje yra gerai žinomas dėl dešimtmečius vykdytos labdaringos veiklos. Jam buvo šauta į dešinę krūtinės pusę, jis buvo vežamas į ligoninę Bagrame netoli Kabulo, bet Džalalabado oro uoste mirė, sakė pareigūnai.

Per išpuolį taip pat žuvo penki afganai: trys gydytojo apsaugininkai, vairuotojas ir dar vienas kolega, sakė A.Khogyani.

Išpuolis buvo įvykdytas humanitarinės pagalbos grupėms sulaukus perspėjimo dėl didelio pavojaus po prieš kelias dienas Kabule įvykusio incidento, kai per bombos sprogimą žuvo Jungtinėms Tautoms dirbęs pagalbos darbuotojas amerikietis.

T.Nakamuros organizacijos pareigūnas Mitsuji Fukumoto Tokijuje žurnalistams sakė, kad trečiadienio užpuolimo motyvai nėra aiškūs.

„Nė nenumanome, kokia šios atakos priežastis – ar tai buvo paprastas apiplėšimas, ar interesų konfliktas“, – sakė M. Fukumoto.

„Peshawar-kai“ įkūrė T.Nakamuros, kuris nuo 1984-ųjų, kai nuvyko gydyti raupsais sergančių afganų pabėgėlių, gyveno ir dirbo Afganistane bei Pakistane, kolegos.

2003 metais iš Fukuokos Japonijos pietvakariuose kilęs T.Nakamura pelnė Filipinų Ramono Magsaysay apdovanojimą, vadinamą „Azijos Nobelio premija“.

T.Nakamura, kuris mėgdavo vilkėti tradicinius puštūnų drabužius, garsiai reikšdavo nepritarimą 2001 metų karui, kuriam vadovavo JAV ir per kurį buvo nušalintas Talibano režimas.

Talibanas paneigė atsakomybę už minimą išpuolį ir sakė palaikantis „gerus santykius“ su organizacijomis, „prisidedančiomis prie Afganistano atstatymo“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius