Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Afganistane per talibų atakas žuvo 10 saugumo pajėgų narių

Afganistane pirmadienį talibų kovotojams atakavus dvi policijos ir kariuomenės bazes žuvo mažiausiai dešimt afganų saugumo pajėgų narių, pranešė pareigūnai.
Afganistano kariai
Afganistano kariai / „Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr.

Šiaurės vakarinėje Badgiso provincijoje per talibų ataką netoli regiono sostinės Kalaiji No žuvo penki saugumo pajėgų nariai, tarp jų policijos rezervo dalinio vadas Abdul Hakimas.

Badgiso gubernatoriaus atstovas spaudai Jamshidas Shahabi sakė, kad po atakos užvirė mūšis, per kurį buvo nukauti 22 talibai, o dar 16 kovotojų buvo sužeisti.

Šiaurinėje Baglano provincijoje talibai atakavo bendrą armijos ir policijos bazę. Kaip pranešė provincijos policijos vadas generolas Ekramuddinas Serihas, per ataką Baglani Markazio rajone žuvo trys kariškiai ir du policininkai, o dar keturi saugumo pajėgų nariai buvo sužeisti.

„Afganistano saugumo pajėgos jau susigrąžino bazės kontrolę. Į rajoną pasiųstas pastiprinimas“, – nurodė E.Serihas.

Kovotojai kol kas nepaskelbė jokių pareiškimų apie šias atakas. Tačiau tiek J.Shahabi, tiek E.Serihas dėl jų kaltino talibus, aktyviai veikiančius šiose provincijose ir dažnai rengiančius panašius išpuolius prieš saugumo pajėgas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius