-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Afganistane prasidėjo prezidento rinkimai

Po kruvinos kampanijos, kurią aptemdė smurto banga, Afganistane šeštadienį prasidėjo prezidento rinkimai.
Rinkimai Afganistane
Rinkimai Afganistane / „Scanpix“/AP nuotr.

„Visoje šalyje prasidėjo balsavimas ir mes džiaugiamės, jog prie balsaviečių jau nusidriekė ilgos eilės žmonių, norinčių atiduoti savo balsą“, – naujienų agentūrai AFP pareiškė Nepriklausomos rinkimų komisijos atstovas Zabi Sadaatas.

„7 val. ryto vietos laiku (5.30 val. Lietuvos laiku) 34 šalies provincijose savo duris turėjo atverti 5,373 tūkst. rinkimų centrų. Tačiau balsavimo procesas net tose apylinkėse, kuriose užtikrintos visos būtinos sąlygos, prasidėjo viena valanda vėliau“, – praneša vietos žiniasklaida.

Nepriklausomos rinkimų komisijos vadovė Hawa Alam Nuristani kiek anksčiau pranešė, jog 445 iš 5,373 tūkst. rinkimų apylinkių dėl grėsmių saugumui bus uždarytos.

Į Afganistano prezidento postą pretenduoja iš viso 16 žmonių, įskaitant dabartinį valstybės vadovą Ashrafą Ghani ir ministrą pirmininką Abdullah Abdullah.

A.Abdullah paragino Talibaną rinkimų dieną atsisakyti smurto.

„Kaip šalies pilietis ir kaip rinkėjas kreipiuosi į talibus: grėsmė nekaltiems piliečiams nerodo jūsų jėgos. Nekaltų piliečių žūtys neduos jums naudos ir nepadės siekti savo tikslų“, – pareiškė premjeras.

Jis taip pat paragino visas valstybės institucijas ir jų tarnautojus nesikišti į rinkimų procesą, kad būtų užtikrinti skaidrūs ir sąžiningi rinkimai.

Ir vis dėlto smurto neišvengta. Prie vienos balsavimo apylinkės Pietų Afganistane šeštadienį sprogus bombai, buvo sužeista mažiausiai 15 žmonių, pranešė vietos ligoninės atstovas.

„Prie balsavimo centro Kandaharo mieste driokstelėjo sprogimas. Buvo sužeista 15 vyrų, kurie buvo atvežti į ligoninę“, – naujienų agentūrai AFP pareiškė regioninės ligoninės vadovas Naimatullah, turintis tik vieną vardą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius