Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 09 17 /14:15

Atsakomybę už sprogimą Afganistane per prezidento kalbą prisiėmė Talibanas

Atsakomybę už antradienį driokstelėjusį bombos sprogimą Afganistano šiaurinėje Parvano provincijoje šalia vietos, kur prezidentas Ashrafas Ghani sakė kalbą per rinkimų kampanijos mitingą, prisiėmė Talibanas.
Afganistano policija
Afganistano policija/Asociatyvinė nuotr. / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

Rugpjūčio mėnesį Talibanas paragino afganus neiti į rugsėjo 28-ąją vyksiančius prezidento rinkimus ir su jais susijusius renginius, ir perspėjo, kad jie gali tapti talibų atakų taikiniais.

Pirminiais duomenimis, per antradienio sprogimą Čarikaro mieste žuvo 24 žmonės, buvo sužeisti dar 32.

Prezidento rinkimų kampanijos atstovas spaudai Hamedas Azizas sakė, kad A. Ghani buvo pradėjęs sakyti kalbą, bet per sprogimą nenukentėjo.

Parvano provincijos gubernatoriaus atstovė spaudai Wahida Shahkar (Vahida Šachar) sakė, kad sprogimas driokstelėjo vykstant mitingui, prie įėjimo į renginį.

Vidaus reikalų ministerijos atstovas Nasratas Rahimi nurodė, kad sprogdintojas maždaug 11 val. 40 min. vietos (10 val. 10 min. Lietuvos) laiku atvažiavo motociklu ir susisprogdino prie įėjimo į vietą, kur vyko mitingas.

„Tarp aukų yra moterų ir vaikų“, – naujienų agentūrai AFP sakė Parvano ligoninės direktorius Abdul Qasimas Sanginas.

Taip pat pranešama apie Kabule driokstelėjusį galingą sprogimą, apie kurį Vidaus reikalų ministerija pažadėjo vėliau patekti daugiau informacijos.

Kabulo policijos vado atstovas Firdausas Faramarzas nurodė, kad sprogimas įvyko antradienį šalia miesto Masudo aikštės, esančios netoli JAV ambasados ir kariuomenės bazės. Apie aukas kol kas nepranešama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius