Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Afganistano pietuose per išpuolį prieš policijos būstinę žuvo mažiausiai 16 žmonių

Afganistane, neramiajame pietiniame Kandaharo mieste, kovotojams šeštadienį užpuolus policijos būstinę, per kelias valandas trukusį mūšį žuvo 16 žmonių ir daugiau kaip 40 buvo sužeista, pranešė prezidento Hamido Karzai kanceliarija, pridūrusi, jog prezidentas pasmerkė šį išpuolį.
Policijos būstinė Kandahare po išpuolio atrodo taip.
Policijos būstinė Kandahare po išpuolio atrodo taip. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tarp žuvusiųjų – 15 policininkų ir vienas žvalgybos agentas. Susirėmime dalyvavo ginkluoti šaunamaisiais ginklais ir granatomis Talibano kovotojai bei mirtininkai.

„15 žmonių nukauta, dar 45 sužeisti, kai kurių būklė kritiška“, – sakė žurnalistams Kandaharo provincijos gubernatorius Tooryalai Wesa, kuris vėliau patikslino, kad žuvo 15 policininkų bei dar vienas Nacionalinio saugumo direktorato agentas, ir pridūrė, kad mūšis baigėsi.

Netoli policijos būstinės buvo susprogdinti keli užminuoti automobiliai; dar tris pavyko išminuoti, sakė pareigūnai.

Pasak vietinės policijos viršininko, generolo Salemo Ehsaso, užpuolikai „buvo pastatę šešias užminuotas transporto priemones netoli policijos būstinės, tris susprogdino, kitus tris saugumo pajėgų specialistai išminavo.“

Anksčiau buvo pranešta, kad kovotojų būrys įsiveržė į santuokų rūmus apie vidurdienį (9.30 val. Lietuvos laiku) ir ėmė šaudyti į kitoje gatvės pusėje esančią policijos būstinę. Taip pat mieste buvo girdimi sprogimai.

Kandahare esantis naujienų agentūros AFP žurnalistas sakė matęs, kaip užpuolikai iš santuokų rūmų šeštojo aukšto šaudė į policijos būstinę iš granatsvaidžių, Kalašnikovo automatų. Vėliau jis pranešė, kad policija įsiveržė į rūmus, pasigirdo du garsūs sprogimai.

Atsakomybę dėl šio išpuolio prisiėmė Talibanas, kurio atstovas Yousufas Ahmadis pranešė, kad santuokų rūmuose buvo įsitvirtinę šeši šios organizacijos kovotojai.

„Mes pasiuntėme šešis vyrus į pastatą; jie atakavo policijos štabą ir susisprogdino, – sakė jis. – Mes taip pat susprogdinome šešis sprogmenų prikrautus automobilius prie policijos štabo.“

Kandahare, kuris yra didžiausias miestas pietų Afganistane ir laikomas tradiciniu Talibano dvasiniu centru, pastaruoju metu dažnai vykdavo neramumai, nors pastaraisiais mėnesiais šiame regione buvo sutelkta daug užsieniečių karių, vykdoma didelė operacija prieš sukilėlius.

Šiuo metu Afganistane su Talibano sukilėliais kaunasi apie 140 tūkst. užsieniečių karių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius