Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Afganistano talibai įvykdė pirmą viešą egzekuciją po valdžios perėmimo

Talibanas pranešė, kad už žmogžudystę nuteistam afganistaniečiui trečiadienį buvo įvykdyta mirties bausmė – tai pirmas tokio nuosprendžio įvykdymo patvirtinimas nuo tada, kai į valdžią grįžo griežtosios linijos islamistai.
Talibano atstovas Zabihullah Mujahidas
Talibano atstovas Zabihullah Mujahidas / „AFP“/„Scanpix“

„Aukščiausiajam teismui buvo nurodyta įvykdyti į šį įstatymą dėl „kraujo pinigų“ (Qisas) viešame tėvynainių susirinkime“, – pareiškime sakė Talibano atstovas Zabihullah Mujahidas, turėdamas omenyje islamo teisėje taikomą teisingumą „akis už akį“.

Praėjusį mėnesį Talibano aukščiausiasis lyderis Hibatullah Akhundzada įsakė teisėjams iki galo įgyvendinti islamo teisės aspektus, tarp kurių – viešos egzekucijos, užmėtymas akmenimis ir nuplakimas bei galūnių amputavimas vagims.

Nuo to laiko jie įvykdė keletą viešų nuplakimų, tačiau trečiadienį Faros mieste – to paties pavadinimo provincijos sostinėje – įvykdyta egzekucija yra pirmoji, kurią Talibanas pripažino.

Pareiškime sušaudytasis įvardijamas kaip Tajmiras, Ghulam Sarwaro sūnus, ir teigiama, kad jis buvo Herato provincijos Anžilo rajono gyventojas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius