Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 11 20 /22:20

Hasna Aitboulahcen Paryžiuje nesusisprogdino, svajojo tapti žandare?

Pranešimas, kad Hasna Aitboulahcen susisprogdino, kai policija ryžtingai šturmavo butą Paryžiuje, kuriame buvo apsistojęs teroro aktų Paryžiuje sumanytojas Abdelhamidas Abaaoudas, yra neteisingas. Iš tikrųjų pirmąja Europos savižude sprogdintoja moterimi vadinta mergina nesusisprogdino, AFP sakė vienas policijos pareigūnas. Tuo tarpu merginos kaimynai sako, kad ji svajojo tarnauti Prancūzijai.
Hasna Aitboulahcen
Hasna Aitboulahcen / Nuotr. iš „Facebook“

Prancūzijos prokurorai anksčiau penktadienį pranešė, kad sostinės priemiestyje esančiame bute, kuriame per didelį policijos reidą trečiadienį buvo nukautas A.Abaaoudas, buvo rastas jo pusseserės Hasnos Aitboulahcen, kuri esą detonavusi sprogmenų juostą, lavonas.

Tyrėjai reido Paryžiaus priemiestyje Sen Deni vietoje rado rankinę, kurioje buvo pasas, išduotas Hasnai Ait Boulahcen, o jos palaikai buvę oficialiai atpažinti pagal pirštų atspaudus.

Tačiau vienas policijos pareigūnų sakė naujienų agentūrai AFP, kad iš tikrųjų ten susisprogdino vyras, ne moteris. Nuo jo detonuoto savižudžio diržo ir žuvo šalia buvusi mergina, rašo „The Daily Mail“.

Policijos pareigūnai anksčiau teigė, kad moteris prieš sprogimą šaukė „Padėkite, padėkite“. Policininkai manė, kad ji taip mėgina juos įvilioti į spąstus.

Viename vaizdo įraše girdėti, kaip pareigūnas šaukia „Kur tavo vaikinas? Kur jis?“. „Jis ne mano vaikinas!“ – jam atsakė moteriškas balsas.

Paryžiaus prokuroras Francois Molinsas, paprašytas paaiškinti naujas detales dėl moters mirties, atsakė: „Viskas, ką galiu pasakyti, yra tiek, kad savižudė sprogdintoja nebuvo Hasna“.​

Papildyta 22.20 val. Hasna Aitboulahcen norėjo tarnauti Prancūzijai

H.Aitboulahcen, žuvusi per reidą Paryžiuje, svajojo eiti į Prancūzijos kariuomenę arba tapti policininke ir ginti savo šalį, „The Telegraph“ teigė jos vaikystės draugai.

„Kurį laiką ji norėjo tapti kare ir tarnauti Prancūzijai. Bet ji negalėjo įstoti į kariuomenę ir tapo bename. Tuomet ji susidėjo su naujais žmonėmis ir jos nauju tikslu tapo Sirija“, – pasakojo jos kaimynas Karimas.

H.Aitboulahcen tėvai – išsiskyrę. Tėvas išvyko iš Paryžiaus ir apsigyveno Kretsvalde, rytų Prancūzijoje – gavo darbą „Peugeot“ gamykloje. Mergina jį reguliariai lankė. Miesto gyventojams ji pasakojo norinti tapti žandare – karinės policijos nare.

Kito kaimyno teigimu, H.Aitboulahcen sakė neišlaikiusi stojamojo egzamino. Tačiau žandarmerijos atstovas spaudai „The Telegraph“ sakė, kad nėra jokių duomenų, jog ji būtų mėginusi prisijungti prie pajėgų.​

„Twitter“ nuotr./Hasna Aitboulahcen
„Twitter“ nuotr./Hasna Aitboulahcen

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius