Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Agela Merkel ir Vladimiras Putinas susitiks aptarti padėties Ukrainoje

Vokietijos kanclerė Angela Merkel atvyks į Maskvą derėtis su prezidentu Vladimiru Putinu dėl padėties Ukrainoje, pranešė trečiadienį Kremlius.
Angela Merkel ir Vladimiras Putinas
Angela Merkel ir Vladimiras Putinas / reuters.com

V.Putino patarėjas užsienio politikos srityje Jurijus Ušakovas sakė, kad „vizito data suderinta ir ji bus paskelbta kartu su Berlynu“, bet smulkiau apie šį vizitą nekalbėjo, nurodė valstybinė naujienų agentūra „RIA Novosti“.

Praėjusį ketvirtadienį, kovo 9 dieną, V.Putinas susitikęs Maskvoje su Vokietijos ir Rusijos užsienio reikalų ministrais Sigmaru Gabrieliu ir Sergejumi Lavrovu sakė laukiąs Vokietijos kanclerės ir šalies prezidento Franko-Walterio Steinmeierio atvykstančių į Maskvą.

Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas taip pat sakė, kad apie šį vizitą bus paskelbta Maskvoje ir Berlyne tuo pačiu metu ir kad bus kalbama „žinoma“ apie Ukrainą.

Šis A.Merkel vizitas Rusijos bus pirmas per beveik dvejus metus; pastarąjį kartą ji lankėsi Maskvoje 2015-ųjų gegužės 10-ąją per 70-ąsias Antrojo pasaulinio karo pabaigos metines.

V.Putinas su A.Merkel asmeniškai buvo susitikę pernai spalio 19 dieną vykusiame vadinamojo Normandijos ketverto susitikime.

A.Merkel yra pagrindinė derybų dėl Ukrainos su V.Putinu tarpininkė, Maskvai iš Ukrainos atplėšus Krymo sritį ir palaikius separatistus Ukrainos rytuose.

Prancūzijai ir Vokietijai tarpininkaujant Minske 2015 metais pasiektas taikos planas konfliktui Ukrainoje išspręsti yra įstrigęs, palei fronto liniją nesiliauja kruvini susirėmimai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius