Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Air France“ prieš Venesuelos balsavimą sustabdė skrydžius į šią šalį

Oro bendrovė „Air France“ šeštadienį paskelbė, kad sustabdo skrydžius į krizės apimtą Venesuelą, kur šį savaitgalį turi įvykti prieštaringai vertinami, prezidento Nicolas Maduro sušaukti rinkimai, provokuojantys kruviną smurtą ir tarptautinę kritiką.
Venesueloje neslūgsta aukšta įtampa
Venesueloje neslūgsta aukšta įtampa / „Scanpix“/AP nuotr.

Bendrovė nurodė, kad stebi situaciją ir kad skrydžiai sustabdomi laikotarpiui nuo liepos 30-osios iki rugpjūčio 1-osios.

„Prioritetas yra klientų ir darbuotojų saugumas“, – sakoma trumpame „Air France“ pareiškime naujienų agentūrai AFP.

Tuo metu Kolumbijos prezidentas pareiškė, kad nepripažins sekmadienį įvyksiančių Venesuelos asamblėjos, kuri turi perrašyti konstituciją, rinkimų rezultatų.

Prezidentas Juanas Manuelis Santosas penktadienį sakė, kad šios konstitucinės asamblėjos „kilmė yra neteisėta“, todėl ji nebus pripažįstama.

J.M.Santosas pridūrė, kad toliau ragins taikiai išspręsti beveik keturis mėnesius trunkančius politinius neramumus Venesueloje, kurie jau pareikalavo mažiausiai 113 gyvybių.

Kolumbijos prezidentas pareiškė, kad nepripažins sekmadienį įvyksiančių Venesuelos asamblėjos, kuri turi perrašyti konstituciją, rinkimų rezultatų.

Tuo tarpu Baltieji rūmai pranešė, jog JAV viceprezidentas Mike'as Pence'as penktadienį kalbėjosi su neseniai iš kalėjimo į namų areštą perkeltu Venesuelos opozicijos lyderiu Leopoldo Lopezu ir prezidento Donaldo Trumpo vardu perdavė žinią, kad JAV palaiko Venesuelos liaudį.

M.Pence'as pakartojo D.Trumpo pažadą greitai reaguoti naujomis ekonominėmis sankcijomis, jeigu Venesuelos prezidentas N.Maduro surengs šį sekmadienį planuojamus rinkimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius